OPLEV ”CÆSAR” BRØLE I SKUMRINGEN!

15-09-2016

Mandag d.19. september kl. 18.30 afholder Naturstyrelsen Sønderjylland "BRUNSTTUR" i Haderslev Dyrehave.

undefined

Brunstsæsonen hos kronvildtet er i gang. Brunstperioden er den korte periode ca. 3-4 uger, hvor alle kronhinderne (kronvildt hundyrene) skal parres af pladshjorten (den stærkeste han).

Det foregår ved at kronhinderne kommer i brunst, og udsender en duft der ”tænder” hjorten. Herefter begynder hjorten at samle hinderne i en flok, samtidig med at han brøler og forsøger at holde andre rivaliserende hjorte på afstand.

I Haderslev Dyrehave er det ”Cæsar” der er den ældste og stærkeste kronhjort. Det er den første brunstperiode, hvor ”Cæsar” er den ældste hjort, efter at ”Alfred” (Cærsar`s forgænger) blev skadet så hårdt i brunstkamp sidste efterår, at den måtte aflives. I skrivende stund har ”Cæsar” samlet alle kronhinderne, og er klar til at brunsten rigtigt sætter ind.

Kom ud og få en unik naturoplevelse sammen med Naturvejleder Jens-Jakob Fristed Sørensen og Skovfoged Hans-Jørgen Ellemand, krydret med masser af historier og fortællinger om ”Cæsar”, kronvildtet, Haderslev Dyrehave og meget mere.

TID: Mandag d. 19/9 kl. 18.30

STED: Haderslev Dyrehave, Nørskovgård, Nørskovgårdvej 24, 6100 Haderslev

Medbring: Kikkert og evt. kaffe til at nyde i regnlæ`s rummet efter turen.

Spørgsmål vedr. arrangementet rettes til Naturvejleder Jens-Jakob Fristed Sørensen mobil: 20 98 35 84, e-mail: Obfuscated Email

Med venlig hilsen

Naturstyrelsen, Sønderjylland