Badepladsen ved Fussingø er nu officielt indviet

01-05-2017

Badesæsonen er skudt i gang ved Fussing Sø. Lørdag blev den renoverede badeplads med nye og mere sikre faciliteter indviet af borgmester Claus Omann Jensen, Randers

Trængsel var der ikke ved vandet i Fussing Sø da man indviede badepladsen, men det var der til gengæld omkring de nye faciliteter. Badepladsen er opstået som på ny med badebro, et nyt badehus med toiletter, omklædning og sauna for vinterbaderne, og dertil en sikker adgangsvej for kørestolsbrugere samt andre dårligt gående.

undefined

Næsten 75 interessede borgere var mødt op til indvielsen af badepladsen.

Det er de frivillige i foreningen Fus’erne de Søfriske, der har været hovedkræfterne bag projektet med at skabe en badeplads med nye rekreative faciliteter til glæde for både de lokale og de mange gæster, der kommer til området.

I 2014 stod badebroen til udskiftning eller til nedtagning. En lille gruppe ildsjæle mente at badepladsen og badebroen skulle have en chance og gik i gang med, at søge midler til fornyelsen af badebroen og den gamle toiletbygning, samtidig reparerede foreningen badebroen så gæsterne kunne komme i vandet i 2015. 2016 blev den gamle badebro udskiftet og en ny stod klar midt i badesæsonen. Her i efter året 2016 er så toiletbygningen revet ned og et badehus er opstået med de nye faciliteter.

Sidste skud på stammen er tilblivelsen af en sektion med vinterbadere. Der har vist sig en helt enorm interesse for at kunne dyppe sig i koldt vand for derefter, at sidde i sauna og få varmen tilbage i kroppen. En friluftsinteresse der er med til at udvide sæsonen ved Fussing Sø.

undefined

Der var enkelte der tog en dukkert i søens kolde vand (6 ᵒC)

Naturstyrelsen Kronjylland er meget stolt over, at det er lykkedes foreningen Fus’erne de Søfriske, at komme igennem med projektet. Det viser at frivillige ildsjæle virkelig gør en forskel, også der hvor de ikke nødvendigvis har egne interesser for øje.

Find badepladsen på Ud i Naturen: Badeplads ved Fussing Sø

Læs mere om området ved Fussingø

 

Projektet ved Badepladsen er sponsoret af bl.a.:

Nordea Fonden

Lokale og Anlægsfonden

Randers Kommune

Naturstyrelsen

og

LAG-Randers-Favrskov 

undefined

Læs mere om Udvikling af landdistrikterne 2014-2020.