Indvielse og fest for Trækstien

15-05-2017

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune inviterer hermed til indvielse af den ny renoverede strækning af Trækstien fra Silkeborg til Svostrup Kro.
Svostrup Kro har tilbudt at supplere indvielsen med en folkefest for Gudenåen.
I bliver derfor både inviteret til indvielse og kroens folkefest.

Den historiske træksti, der går fra Silkeborg til Randers Fjord byder på en unik mulighed for at opleve Gudenåen og ådalen. Strækningen fra Silkeborg til Kongensbro er ejet af Naturstyrelsen. Silkeborg kommune og Naturstyrelsen arbejder tæt sammen om at renovere stien. I 2016 indviedes første fase af den ny renoverede sti fra Silkeborg til Porskær. Vi er nu klar til at indvi anden fase af renoveringen som går fra Porskær til Svostrup kro. Renoveringens anden fase strækker sig over ca. 4 km og har kostet 4 mio. kr., som er finansieret med 3 mio. kr. fra Regeringens Naturpakke og 1 mio. kr. fra Silkeborg kommune. Parterne arbejder løbende på at skaffe flere midler til renoveringen af den resterende strækning fra Svostrup til Kongensbro.

 Der er nu ca. 12 km af Trækstien fra Silkeborg og forbi Svostrup Kro, der er i god stand og langtidsholdbar i cykelkvalitet. Den nye sti forventes at være tør og farbar i ca. 10 måneder om året.

 Vi har i denne etape renoveret Trækstien forbi Svostrup Kro. Kroen er derfor et naturligt sted at holde indvielse og fest for Trækstien.

 

Tid, sted og program

                       Fredag den 19. maj kl. 16.00

                      I haven ved Svostrup Kro

                      Der holdes taler for Trækstien og Gudenåen

                      Vi går en tur på stien

                      Folkefesten begynder kl. 17.00                    

 

Der vedlægges en indbydelse til folkefesten fra Svostrup Kro.