Ramsløgen myldrer op fra skovbunden

07-04-2017

Tag på påsketur i Tved og oplev foråret fra sin bedste side

Ramsløgen myldrer op af jorden i området mellem skovlegepladsen og maskinhuset i Tved Plantage

Lige nu kan finde masser af vilde og spiselige ramsløgsblade i Tved Plantage i området mellem skovlegepladsen og maskinhuset. De er lige til at plukke og har en fin, stærk hvidløgsagtig smag.

Tag på en dejlig gåtur i Tved plantage, og nyd foråret. Du kan parkere ved Tved Kirke og herfra tage den gule vandrerute, som fører dig forbi området med ramsløg. Se ruteforløbet i vandretursfolderen.

Ramsløg er en flerårig urt, der vokser i store bestande i skoven. Planten vokser ikke naturligt her, men er bragt hertil og plantet – sandsynligvis ved plantørboligen. I skovbunden, kommer der ikke særligt meget sollys ned til bladende, når først træerne er sprunget ud. Bladene er derfor ofte meget tynde og mørkegrønne. Ramsløg indeholder 20 gange så mange C-vitaminer som citron og i gamle dage blev de finthakkede blade ofte brugt ved fordøjelsesforstyrrelser og ved appetitløshed. Du kan bl.a. bruge bladene til pesto.

Tag højst en bæreposefuld og kun til eget forbrug. Så der stadig er ramsløg under træerne og nok til de næste skovgæster. Du kan kende ramsløgene på deres stærke duft af hvidløg. Hvis du plukker andre steder, så pas på, at du ikke forveksler dem med liljekonval eller høsttidløs, som er giftige at spise.

Kontakt

Ditte Svendsen

Skovrider