Påsketur i den vestjyske natur

12-04-2017

Vejrudsigten for påsken 2017 ser ikke for lovende ud, men nybyggede faciliteter gør det lidt sjovere at tage ud i naturen, når vejrguderne ikke er venligt stemte.

Nybygget madpakkehus på Risbæk Skovlegeplads

I maj 2016 indgik den daværende regering en aftale om en Naturpakke med sine støttepartier. Pakken indeholder mange elementer – deriblandt en styrkelse af indsatsen for friluftsliv. Naturstyrelsen Vestjylland fik bevilliget midler og i 2016 blev der gennemført tre projekter, der gør det sjovere at nyde den vestjyske natur, når vejret ikke helt perfekt. Her følger en præsentation:

Madpakkehus – Risbæk
I forbindelse med skovlegepladsen i vestenden af Klosterheden er der opført et madpakkehus, så madpakken eller kaffen kan indtages i ly for vejrets luner. Se foto ovenfor.

Skovlegepladsen ligger tæt på Ringkøbingvej syd for Lemvig. Der kan parkeres på P-pladsen ved Staldhøjevej nogle hundrede meter nord for Vilhelmsborg Kro.

Læs mere om Klosterheden

Bålhus – Ølgryde
På lejrpladsen i Ølgryde Plantage, der ligger syd for Holstebro, er der opført et bålhus med to indbyggede shelters. Det giver mulighed for at tage på tur, selvom vejret ikke er helt perfekt. Så nu kan man ligge i sin sovepose og nyde udsigten til en lille sø og bålets flammer mens regnen trommer på taget.

Ølgryde LejrpladsØlgryde Lejrplads

Læs mere om Ølgryde Plantage

Harpøth Havn
Midt på østsiden af Nissum Fjord ligger Harpøth Havn ved den lille by Skalstrup. Den er en fint udgangspunkt for en tur ved en typisk vestjysk fjord. Og i efteråret 2016 blev rammerne for en tur ved fjorden endnu bedre. I samarbejde med Nissum Fjord Netværket og Harpøth Bådelaug har den lille havn fået et kraftigt ”facelift” i form af to shelters, tre bord/bænke, et madpakkehus samt toilet.

Harpøth Havn
Harpøth Havn

Harpøth Havn er et fint udgangspunkt for en tur langs Nisssum Fjord, hvor der er afmærket en vandretur både nord og syd for havnen. Se mere her

Den nybyggede shelterpladsDe nybyggede shelters samt toilet med Nissum Fjord i baggrunden.

 

Nærmere oplysninger: vildtkonsulent/skovgfoged Jens Henrik Jakobsen - tlf.:

20 31 11 80