Ny skov på 100 ha indvies med piber og trommer

22-08-2017

I trekanten mellem Hinnerup, Grundfør og Søften er 100 ha ny skov klar til den officielle indvielse lørdag 26. august 2017 kl. 10.

Den nye skov ligger ind mod Hinnerup og Grundfør , så der nu bliver adgang direkte fra byen og ud i skoven.

 Skoven er blevet til i et samarbejde mellem Favrskov kommune, Hinnerup Vandværk og Naturstyrelsen.

 Formålet med den nye skov er mangesidigt. Dels skal skoven sikre forsyning af rent drikkevand i fremtiden, og derudover skal skoven skal være med til at sikre en mangfoldig natur og gode muligheder for friluftsliv for beboerne i området

Indvielsen af skoven kommer til at foregå ved Rønbækvej lige ved Grundfør by med en god udsigt ud over det nye skovområde.  Lørdag 26. august 2017 kl. 10 spiller Hinnerup Garden op, og derpå er der taler af de involverede parter, og indvielsen markeres på passende vis med plantning af særlige træer på markante steder.

Bagefter er der lidt mundgodt, og der bliver mulighed for at opleve skoven sammen med nogle af fremtidens brugere: Rideklubben, løbeklubben, lystfiskere og kommunens naturvejleder, der byder på bål og jagt efter smådyr, eller hvis man er mere til det rolige, kan man høre om skoven og grundvandet. 

 Repræsentanter for de tre involverede parter –, Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune,  Bjarne Wiese, formand for Hinnerup Vandværk og Søren Hald, skovrider ved Naturstyrelsen Søhøjlandet – håber, at mange vil tage del i åbningen:

- Det er ikke så tit,  der bliver indviet en offentlig skov i ens nærområde, så det er virkelig en festdag for både børn og voksne. På sigt skal Himmerigskoven gerne blive til glæde og gavn for borgerne i området med plads til både mennesker, træer, blomster, insekter, fugle og andre dyr. Samtidigt har skoven også det formål at passe på grundvandet i området, så projektet giver på alle måder rigtig god mening.

 Se kort over området på www.favrskov.dk, hvor der også er angivet parkeringspladser og adressen Rønbækvej 14 A som mødested. Samme dag fejrer Hinnerup Vandværk desuden 85 års jubilæum og inviterer til åbent hus fra kl. 12 på Herredsvej i Hinnerup. Den er adresse er også markeret på kortet.

Der er i foråret 2017 plantet 45 ha ny skov. I foråret 2018 plantes et tilsvarende areal mellem Grundfør og Hinnerup.

 

Se opslag om arrangementet 

 

Nærmere oplysninger:

Ole Juul Andersen, mail: ola@nst.dk  tlf. 20415540