21-08-2017

Naturstyrelsen Midtjylland åbner i weekenden 26-27. august en række større plantager og heder for bilkørsel, så man kan køre ind og fx plukke tyttebær eller en lyngbuket.

Slutningen af august er højsæson for tyttebærplukning.

Naturstyrelsen Midtjylland åbner derfor som vanligt en række større, statsejede heder og plantager for bilkørsel den sidste weekend i august, så man kan køre ind til områder med tyttebær.

Lørdag den 26. august og søndag den 27. august vil det derfor være tilladt at køre fra solopgang til solnedgang ad grusveje i Feldborg Nørreskov, Feldborg Sønderskov, Kompedal Plantage, Gludsted Plantage samt Nørlund Plantage med Harrild Hede. 

De største områder med tyttebær findes på hederne i Nørlund Plantage, Kompedal Plantage og Feldborg Sønderskov samt Isenbjerg i Gludsted Plantage.

Det er ikke blot muligheden for et plukke bær, der er attraktiv. Lyngen blomstrer og måske  kan man få et glimt af områdernes rovfugle, rådyr og krondyr.

En køretur i de store naturområder giver også mulighed for at se mange smukke steder, hvor der sjældent kommer folk, fordi det ikke er tilladt at køre dertil i bil. 

Torben Bøgeskov

Naturvejleder