Nyt badested langs kyststien i Springforbi

21-12-2017

Naturstyrelsen opsætter badetrappe til helårsbrug

En helårs badetrappe langs kyststien i Springforbi er netop blevet monteret, så er man få sig en vinterdukkert. Det er bare at hoppe i, hvis man har den slags lyster. Andre vil måske foretrække at vente til varmere tider og bare nyde udsigten og stemningen på stedet.

Badetrappen er udført i armeret beton, så den gerne skulle kunne modstå den kraftige bølgepåvirkning. Den vejer over 2,5 ton og er derfor blevet sejlet hertil fra Lynetten med en slæbepram. Firmaet Aarsleff har designet, bygget og monteret trappen i samarbejde med et erhvervsdykker firma. Det er ikke et job for tøsedrenge, når der skal arbejdes under vand i 5-6 graders koldt vand. To lange jernstolper er blevet spulet ned i havbunden, så trappen kan fæstnes til stærke ankerpunkter.

Niels Riis Petersen, som er i studiepraktik hos Naturstyrelsen, kunne ikke dy sig for at tage sig en kold dukkert og være den første til at prøve badetrappen.

Naturstyrelsen og Friluftsrådet har betalt

Strandsti Lauget Springforbi har søgt om et tilskud fra Friluftsrådets Udlodningsmidler til finansiering af badetrappen. Herfra er det lykkedes at få dækket 50 % af udgiften. Naturstyrelsen har finansieret den anden halvdel.
Strandsti Lauget fortsætter deres bestræbelser på at søge fondsmidler til flere forbedringer og muligheder langs kyststien, i samarbejde med Naturstyrelsen.

Yderligere oplysninger:

Stella Blichfeldt, Naturstyrelsen, Hovedstaden, Obfuscated Email

 

undefined