Første spadestik til nyt ByNaturrum i Randers
18-01-2017Myretuen skal binde by og natur sammen i Nordbyen i Randers.
Borgmester i Randers, Claus Omann Jensen takkede i sin tale for det gode tiltag og den store lokale opbakning til projektet. Han glædede sig over, at der i Nordbyen er så mange mennesker, der ønsker at bruge naturen på en aktiv måde. Han sagde at det er imponerende, at det er lykkedes for de gode kræfter i Nordbyen at samlede midlerne til Myretuen.
Projektet er skabt ved at Randers Kommune, Bysekretariatet, Randers Produktionshøjskole, Nordre Fælleds Venner og Naturstyrelsen har arbejdet tæt sammen.

Det store skilt ved indgangen viser at der står både mange håndværkere og sponsorer bag projektet.
Et partnerskab, der har skabt en række nye tiltag på Nordre Fælled. Det seneste bevis på succesen, er projektet med etableringen af Myretuen.

Partnerskabet tager i fællesskab første spadestik.
Myretuen er et af blot tre projekter, der er udvalgt af Friluftsrådet og Lokale- og Anlægsfonden som modelprojekter, der skal vise bredden og vejen for andre kommende ByNaturrum.
Der står i beskrivelsen af Myretuen: ”Projektet etablerer et åbent ubemandet støttepunkt for bynært friluftsliv, og bliver endvidere udgangspunkt for naturvejledning for udsatte grupper, samt frivilliges natur- og friluftsaktiviteter. Det er placeret i overgangen mellem et socialt udsat boligområde og et bynært naturområde”.
Myretuen skal bl.a. bygges med hjælp fra elever på Produktionsskolen, så byggeprojektet bliver både et udviklingsprojekt for konceptet ByNaturrum, men også for de elever der deltager i byggearbejdet.

Eleverne fra Randers Produktionsskole sørgede for lidt varmt til de knapt 100 fremmødte.
Det er hensigten, at når Myretuen er etableret i sommeren 2017, så skal den bl.a. bruges som formidlingsrum af elever fra produktionsskolen. Ligesom der forhåbentlig vil foregå en række andre initiativer i og omkring Myretuen.