Ny trappe ved Pissebækken

03-01-2017

Som en del af regeringens naturpakke har Naturstyrelsen opført en ny trappe ved Danmarks tredjehøjeste vandfald.

Den nye trappe blev færdig i december. Foto: Stine Kure, Naturstyrelsen.

Den gamle trappe var efterhånden helt slidt ned, men nu står der en ny trappe klar ved Pissebækken nord for Vang. Trappen er en del af Kyststien, en ca. 120 km lang vandrerute, som går langs kysten hele vejen rundt om Bornholm. Stien er populær både blandt vandrere, som tager hele turen rundt om øen, og gæster som blot gerne vil gå kortere tur langs øens kyster.

undefined
Pissebækkens vandfald. Foto: Stine Kure.

Naturen omkring Pissebækken er utrolig smuk. Der er bratte klippevægge, vedbend der breder sig over både træer og skrænter og havets brusen kan høres få meter væk. Og det er her i den våde del af året, man virkelig kan opleve Pissebækkens vandfald i al sin pragt. I de tørre sommermåneder er vandfaldet blot en lille stråle, som har inspireret det bornholmske folkevid til at give bækken dens noget uappetitlige navn.

Opførelsen af den nye trappe er finansieret via regeringens naturpakke. Naturpakken omfatter, udover midler til sikring af biodiversiteten, også midler, der skal give en bedre adgang til naturen gennem etablering af stier og andre friluftsfaciliteter.

Find vej
Der er parkeringsplads ved havnen i Vang. Herfra går du mod nord ad kyststien, så kommer du til Pissebækken efter ca. 500 meter.  Se kort.