Stor skovningsmaskine i Fortunens Indelukke

27-01-2017

Skovningsmaskine

 

Det er en stor skovningsmaskine, som i disse dage ændre skovbilledet i Fortunens Indelukke. Besøgende skal huske at holde god afstand til den moderne tyrannosaurus.

 

Besøger man Fortunen indelukke i den vestlige del af Dyrehaven, nær Hjortekær port, så kan man opleve en stor skovningsmaskine i aktion. Det ser meget voldsom ud, når den tons tunge maskine vipper store træer ned, som var det tændstikker for derefter at skærer dem op i korte stykker. Der er heldigvis en mening med galskaben. De 80 ha. i Fortunens indelukke blev tilplantet for 70 år siden, med forskellige nåle og løvtræer, for på sigt at blive en del af Dyrehaven.

 

”For at gøre plads til de forsigtige egetræer, så fjerner vi nu de fleste ”amme-træer”, som er nåletræ og selvsået birk, der har skabte læ. Tilbage står 15-20 meter høje egetræer, som nu har plads og lys til at udvikle sig de næste 1000 år. Mellem egetræerne står der også enkelte af de store og krogede nordmandsgraner tilbage, som smukke landskabselementer ”, fortæller skovfoged Peter Søland fra Naturstyrelsen Hovedstaden.

 

I løbet af de næste år, vil en kombination af hjorte og maskiner skabe den græsningsskov, som er kendetegnet  ved lysåbne egeskov, den mørke bøgetykning og de skjulte lysninger med eng. Det er den natur, som Dyrehaven er blevet kendt for gennem de sidste 400 år. Skovningen vil vare frem til midten af februar

 

undefined

Det er tydeligt at se, hvor skovningsmaskinen har kørt. De fleste nåletræer er blevet fældet for at give lys og plads til egetræerne.