Livstræer og spejdere er et hit på SL2017

25-07-2017

Spejder i skoven for at udpege Livstræer

Spejderlejren 2017 er i fuld gang, og 37.000 spejdere har indtaget Sønderborg med smil og gummistøvler. Naturstyrelsen deltager med Livstræer, som har vist sig at være et stor hit blandt spejderne. Hver dag er der cirka 200 spejdere, der bliver fragtet i bus ud til Naturstyrelsens lokale skove. Her har de udpeget Livstræer sammen med lokale medarbejdere og den nye App. Der er, indtil nu, allerede mærket 350 nye Livstræer og inden ugen er omme, vil der i de lokale statsskove omkring Sønderborg være over 2000 udpegede Livstræer.

Inde på selve spejderlejren, har der været fokus på Livstræer i Naturstyrelsen Livstræstelt. Der er blevet produceret mere end 3000 tørklæderinge og 2000 birkeskiver med Livstræ-logoet.

”Det er fantastisk at opleve den entusiasme spejderne møder Livstræerne med. Vi vinder mange nye ambassadører for vores Livstræ projekt i Naturstyrelsen. Der er ingen tvivl om, at når spejderne drager hjem, så vil der dukke mange nye forslag op til Livstræer i statsskovende over hele landet”, udtaler Inge Gillesberg, Skovrider, Naturstyrelsen Sønderjylland.

De spejder der har været i skoven for at udpege livstræer har fået et særligt Livstræ duelighedsmærke, som bliver båret med stor stolthed. På landsplan skal Naturstyrelsen udpege over 500.000 Livstræer over de næste mange år. Når et Livstræ er udpeget, skal det blive stående til det selv dør, og stammen får lov at henfalde. Livstræerne vil bidrage til biodiversiteten, med plads til fugle, insekter og svampe.  

Ida fra Bellahøj vandt en livstrækop i Naturstyrelsens livstræsquiz