Se en ildfugl flyve

21-06-2017

Det lyder som noget fra et eventyr, en ildfugl- men det er navnet på en gruppe af vores danske dagsommerfugle og de flyver lige nu.

Nær Gl Rye ligger Kallehave. Her kan man på en solskinsdag opleve den lille men storslået sommerfugl violetrandet ildfugl. Kallehave er et perfekt levested for ildfuglen fordi der ikke er noget forstyrrelse: den vil nemlig gerne have åbnet land, men ikke for mange græssende dyr men heller ikke at græsset er langt.

Længere nede af Horsensvej og over Salten Å findes Ny Vissingkloster hvor Naturstyrelsen har hegnet i større område. Vi er i gang med at skabe en sommerfugleskov som led i Naturpakken 2016. Det er ikke fordi vi vil indhegne sommerfugle, men de køer som skal skabe en skov vekslende med åbent land så der både er læ og sol og en masser af blomster og urter, og herved skabe endnu et sted for sommerfuglen at holde til.

Nogle af de sommerfugle man kan se i både Kallehave og i Ny Vissingkloster den almindelig blåfugl, med sin stæreblå farve, hvis det er en han og blå til brun i farven hvis det er en lille dame, og med smukke orange pletter på undersiden, nældesommerfugl som skifter farve fra forår hvor den er orange/ brun til næsten helt sort om sommeren, den foranderlige blåfugl som er lille blå og meget hurtigt, citronsommerfuglen som er gul som en citron, grønåret kålsommerfugl der er hvid som et spøgelse men grønlig underside og Aurora hvor hannen har helt orange vingespiser.  


Dagsommerfugle flyver over hele Danmarks og alle er velkommen til at gå op opdagelse efter vores farverige venner i sommersolen.

God fornøjelse