Trækfuglecenter i verdensklasse åbner i Skagen

05-05-2017

Fredag den 12. maj indvies det nye trækfuglecenter i Skagen Grå Fyr med stor festivitas. Alle er velkomne til indvielsen, hvor der også bliver mulighed for at besøge det spændende oplevelsescenter.

Skagen Grå Fyr har gennem de seneste år undergået en stor forvandling og genåbner nu som et nyt fugleoplevelsescenter. Her kan børn og voksne gå på opdagelse i trækfuglenes univers, der formidles gennem digitale udstillinger.

Bag det nye oplevelsescenter står Naturstyrelsen, Dansk Ornitologisk Forening, Frederikshavn Kommune og Turisthus Nord. På indvielsesdagen den 12. maj er der åbent hus fra kl. 13.3o, hvor der vil være taler ved Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, Frederikshavns Borgmester Birgit S. Hansen samt Dansk Ornitologisk Forenings Formand Egon Østergaard.

Fuglelivet i Skagen og særligt i Grenen området er helt unikt, da trækfuglene har sidste stop her, inden de skal krydse havet på deres lange træk. Netop derfor er Skagen et af Europas bedste steder at opleve fugle og at se dem helt tæt på.

Det nye fugleoplevelsescenter i Skagen Grå Fyr er opbygget med digital formidling som omdrejningspunkt. Det gør formidlingen nærværende med fascinerende live billeder og data om fuglene, der vises i takt med at de registreres i Skagen. Alt dette giver et helt unikt indblik i trækfuglenes forunderlige liv.

I centret har Dansk Ornitologisk Forening også etableret en fuglestation, hvor observatører, ringmærkere og naturvejledere arbejder året rundt. Som publikum kan man følge arbejdet og høre om forskningen i fugletræk.

Naturstyrelsen lejer fyret af Realdania, og Nordea-fonden har med 12 mio. kroner sikret den nye udstillinger i fyrets bygninger, som Realdania har totalrenoveret til formålet.

Læs mere om Skagen Grå Fyr på www.skagen-tourist.dk/skagengraafyr

Se video om fyret på YouTube.

Tid og sted: Indvielse af Skagen Grå Fyr – Center for trækfugle

12. maj 2017 kl. 13.30
Fyrvej 36, 9990 Skagen