Ny udstilling i Kongskilde Naturcenter tager form

10-03-2017

Kvorning design & kommunikation er godt i gang med realiseringen.

Naturstyrelsen åbner det nye Kongskilde Naturcenter ved Tystrup Sø den 30. april 2017. Styrelsen solgte i efteråret 2016 Kongskilde Friluftsgård og har siden arbejdet på at etablere et nyt formidlingssted i den gamle vandmølle på den modsatte side af Skælskørvej. Bygningen er renoveret, og designfirmaet Kvorning design & kommunikation er nu i gang med at rulle udstillingen ud. 

"Vi glæder os til at vise det nye naturcenter frem", siger projektmedarbejder Elly Andersen fra Naturstyrelsen. "Området er fantastisk at bevæge sig rundt i og gemmer på mange herlige naturoplevelser og gode historier. Udstillingen præsenterer historierne og viser også, hvordan man kommer ud og oplever dem. Vi har lavet otte temaruter på 1-5 kilometer, hvor man kan opleve de historier, vi præsenterer", fortsætter Elly Andersen. 

I centeret bliver der to afdelinger – den ene præsenterer historierne i området via flot grafik trykt på birkefinér. Den anden inviterer publikum til at bidrage til udstillingen. Man kan fx lægge egne fund i tingfinderkrogen, uploade egne fotos til Kongskilde Naturcenters facebookside eller bare slå sig ned. 

Naturvejledningen på Kongskilde fortsætter ufortrødent med naturvejleder Kirsten Blicher Friis, som også laver naturvejledning ved Parnas Natur & Aktivitetspark. 

"Det nye Kongskilde Naturcenter danner en fantastisk ramme for at lave aktiviteter og formidling for både børn og voksne. Vi har fået en fin base, hvor der er plads til den kommende grejbank, som vi laver i samarbejde med Ung Sorø. Vi har udekøkken, så vi kan arbejde med vild mad. I løbet af foråret vil vi sætte fokus på formidling af vandkraft, og sammen med Dansk Hulebyg skal vi bygge vandmøller med skoleelever fra Sorø.", fortæller naturvejleder Kirsten Blicher Friis. 

Yderligere oplysninger:

Om naturudstillingen: projektmedarbejder Elly Andersen, Naturstyrelsen, tlf.: 72 54 32 40 e-mail: Obfuscated Email

Om naturvejledningen: naturvejleder Kirsten Blicher Friis, Parnas, tlf.: 40 24 79 29, e-mail: Obfuscated Email