Ny udstilling på Bulbjerg

23-03-2017

Naturstyrelsen Thy inviterer til en officielt indvielse af den nye udstilling fredag den 7. april kl. 14.

De nye plancher parat til at blive sat op.

Naturstyrelsen Thy fik i 2016 del i den pulje til friluftsliv som var afsat i finansloven og har med disse midler fornyet udstillingen i bunkeren yderst på Bulbjerg. Vi har b.la sandblæst bunkeren indvendigt, opsat nyt LED lys og fornyet plancherne.

De nye spændende plancher fortæller om områdets geologi, natur og kulturhistorie. Her gives et overskueligt indblik i områdets geologi fra dannelsen af kridtet for 60 millioner år siden til Skarreklits fald i 1978. Den menneskelige brug af området beskrives fra 7000 år gamle bosættelser på Troldsting over udnyttelsen af limstenen til vore dages turisme. Med hjælp fra Museumscenter Hanstholm nytolkes historien om den tyske besættelse på Bulbjerg under 2. verdenskrig, bunkers og andre spor derfra. Emnerne sandflugt, plantagernes historie, områdets fredning og naturpleje er som noget nyt tilføjet udstillingen. Plancher sætter også fokus på områdets dyre- og planteliv, særligt riderne på fuglefjeldet.

Bulbjerg er udvalgt som nationalt naturområde og besøges årligt af ca. 120.000 gæster. Det er derfor med særlig glæde Naturstyrelsen kan invitere til en markering af en tiltrængt fornyelse af vores tilbud til områdets besøgende, herunder nye toiletter med handicapadgang. Senere følger nye vandrestier fra Bulbjerg,

fortæller skovrider Ditte Svendsen fra Naturstyrelsen Thy.

Læs mere om Bulbjerg på Naturstyrelsen Hjemmeside.

Kontakt

Thomas Wessel Fyhn

Skovfoged