Arkitekturpris til kaperstalden i Dyrehaven

07-11-2017

Lyngby-Taarbæk kommune uddeler pris til særligt vellykket byggeri.

 

undefinedKaperstalden, der ligger i kanten af Dyrehaven, tæt på Bakken, kan nu smykke sig med en flot arkitekturpris, der i oktober måned blev uddelt af Lyngby Taarbæk Kommune. Kaperkørsel er et stykke kulturhistorie, der er uløseligt bundet sammen med Dyrehaven. De mere end 20 heste, kuske og vogne kan nu for første gang i Dyrehavens historie samles under samme tag på deres fælles arbejdsplads.

 

”Enkelheden i bygningernes geometri, materialer, farve og placering sammen med naturens organiske former og klare farver indrammer og forstærker begge dele. Her kan man tale om, at ”less is more”, hvor det enkle udtryk virker stærkere end det komplekse”, lyder begrundelsen fra dommerkomitéen.

 

Naturstyrelsen Hovedstaden er naturligvis beæret over den flotte hæder til den nye kaperstald, der er tegnet af Bertelsen & Scheving. Bygningen forener på smukkeste vis nogle funktionelle faciliteter og samtidig ligger den afdæmpet og tilpasset Dyrehavens natur.  Byggeriet af kaperstalden er finansieret af en rundhåndet donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

 

  

Yderligere oplysninger:

Skovrider Hans Henrik Christensen Naturstyrelsen mobil 4044 0016