Hund omkommet efter møde med kreaturer

23-10-2017

En hund er blevet klemt ihjel af kreaturer i en indhegning i et naturområde på Helgenæs. Naturstyrelsen vil skrue op for information om kreaturer for at forebygge ulykker fremover.

I går blev en hundeejer væltet omkuld og hans hund klemt ihjel af kreaturer, der går i en indhegning i et statsligt naturområde på den sydlige del af Helgenæs på Djursland. Naturstyrelsen blev kontaktet af hundeejeren umiddelbart efter ulykken.

- Det er en rigtig sørgelig ulykke, og vi er rigtig kede af det på hundeejerens vegne. Kreaturerne er netop valgt, fordi de tilhører en rolig race, og vi har ikke tidligere oplevet problemer mellem dem og de besøgende, siger biolog Jan Grundtvig Højland fra Naturstyrelsen i Kronjylland.

Som del af naturplejen har Naturstyrelsen over hele landet mange indhegninger med dyr, hvor besøgende også færdes. Her må man ligesom i Naturstyrelsens andre indhegninger med dyr gerne gå ind. Hunde må gerne medbringes, hvis de bliver holdt i snor, hvilket man altid skal udenfor de såkaldte hundeskove. Naturstyrelsen stiller krav om, at der ikke må gå dyr med unormal adfærd i indhegningerne af hensyn til de besøgende.

Det er ikke første gang, at kreaturer har været indblandet i en ulykke i de naturområder, Naturstyrelsen forvalter. Tidligere på året blev en mand kvæstet af kreaturer under en løbetur i et statsligt naturområde i Midtjylland. På den baggrund vil Naturstyrelsen iværksætte en ny informationsindsats til næste forår, da størstedelen af dyrene bliver taget hjem i vintermånederne. I næste uge bliver kalvene taget hjem fra naturområde på Helgenæs, mens de voksne kreaturer går i folden frem til nytår.

 

Gode råd, når du færdes i indhegninger med kreaturer:

  • Hold afstand til kreaturerne - mindst 25 m
  • Du må ikke klappe eller fodre kvæget
  • Lad kalvene være i fred
  • Gå aldrig mellem en ko og hendes kalv
  • Hunde skal holdes i snor.