Danmarks største myretue ligger i Randers

09-09-2017

Danmarks tredje Bynaturrum, Myretuen er nu indviet på Nordre Fælled i Randers,

 

Et par hundrede naturinteresserede og nysgerrige naboer trodsede vejrguderne og deltog i indvielsen af Myretuen. Efter de officielle taler og klipning af snoren blev alle budt på små smagsprøver med – ja hvad ellers – stegte myrer.

Trods silende regn var der stort fremmøde til indvielsen. Foto Nordre Fælleds Venner.

Dette møde med de små insekter var ikke alles livret, så syntes de fleste alligevel godt om både serveringen og Myretuen som samlingssted. Trods de næsten skybrudsagtige tilstande, var der høj stemning med masser af godt humør.

Små lækre hapser med bl.a. stegte myrer. Foto Nordre Fælleds Venner.

 

  

 Lækkerierne studeres nøje. Foto Nordre Fælleds Venner.

”Bynaturrummet skal få flere børn, unge og voksne ud i naturen ved Nordre Fælled. Myretuen skal gøre det både sjovere og lettere for beboere i byen at være aktive udendørs. Partnerskabet ønsker derfor, at Nordre Fælled bliver en naturlig del af de boligområder, der ligger lige op ad området. Men det er også et ønske at alle i Randers får øjnene op for de naturoplevelser og friluftsaktiviteter Nordre Fælled byder på.” siger leder af Bysekretariatet, Louise Hou Kragh.

Hvorfor en Myretue?
Myretuen er et symbol på den måde myrer bor i et stort fællesskab men bruger den omkringliggende natur til at samle både ressourcer og viden til fællesskabet. På samme måde er Myretuen tænkt som et samlingssted for alle der ønsker at bruge naturen til enten friluftsliv eller leg og læring. 

- Partnerskabet bag Nordre Fælled 
Det brede partnerskab, der står bag Myretuen og udviklingen af Nordre Fælled, består af Bysekretariatet, der varetager den boligsociale indsats i Randers, Randers Produktionshøjskole, Randers Kommune og Naturstyrelsen Kronjylland

 Læs mere om indvielsen på  Nordre Fælledes Venners Facebookside