Hærværk begået i madpakkehuset ved skovlegepladsen i Vilsbøl Plantage

25-09-2017

Tre borde-/bænkesæt er stablet ovenpå hinanden inde i madpakkehuset og forsøgt brændt af.

De 3 borde-/bænkesæt som de blev fundet mandag morgen.

Henover weekenden har ukendte gerningsmænd stablet 3 borde/bænkesæt oven på bålpladsen i madpakkehuset og sat ild til det nederste borde-/bænkesæt. Heldigvis har ilden ikke rigtig fænget og er ikke kravlet ikke opad. Dette kunne have været kritisk, hvis den havde nået loftet i madpakkehuset.

Skaderne begrænser sig således til et delvis afbrændt borde-/bænkesæt og to knækkede stolper på et andet sæt, hvilket formodentligt er sket i forbindelse med stablingen. Naturstyrelsen har nu taget de to borde-/bænkesæt hjem til reparation. De vil efterfølgende blive sat op igen.

Selvom skaderne er begrænsede, ser vi alvorligt på denne situation. Hvis ilden havde fået fat og nået loftet i madpakkehuset kunne vi have haft en helt anden situation,

fortæller Forstfuldmægtig Morten Brown Stummann fra Naturstyrelsen Thy og tilføjer:

Da skaderne heldigvis begrænser sig til de to borde-/bænkesæt kan madpakkehuset stadig benyttes af skovens brugere. Dog med lidt færre borde-/bænkesæt indtil de to sæt er repareret og tilbage på pladsen.

Naturstyrelsen Thy har politianmeldt episoden og øger nu opsynet i området. Derudover modtager Naturstyrelsen Thy gerne oplysninger, såfremt forbipasserende har observeret noget usædvanligt henover weekenden. Oplysninger bedes sendt til Naturstyrelsen Thys hovedpostkasse: Obfuscated Email.

Kontakt

Morten Brown Stummann

Forstfuldmægtig