Skovens dag fejres med indvielse af 7 nye vandreruter i Silkeborgskovene

25-04-2018

Kom og vær med når Naturstyrelsen Søhøjlandet sammen med VisitSilkeborg indvier 7 nyafmærkede vandreruter i Silkeborg Skovene på Skovens dag, søndag den 6. maj 2018 kl. 10:00. Ved samme lejlighed slippes gederne løs, der skal pleje naturen omkring Vejlbo Mose.

"De tre bukke Bruse" Foto: Jane Gilby.

Der er godt nyt til alle der nyder at gå tur i skoven. Naturstyrelsen Søhøjlandet har på opfordring fra VisitSilkeborg afmærket syv nye vandreruter i skovene omkring Silkeborg. Fremover kan man finde en kort og en lang afmærket vandre-/løberute i hhv. Nordskoven, Østerskoven, Vesterskoven samt en lille rundtur på Odden. De korte ruter er mellem 3 og 3,5 km og på Odden endnu kortere, mens de lange ruter er mellem 7 og 10 km.

”Det er et initiativ, der handler om at gøre naturen mere tilgængelig”, udtaler skovrider Søren Hald fra Naturstyrelsen Søhøjlandet. ”I Silkeborg har vi masser af skov og natur helt tæt på byen, men VisitSilkeborg har erfaret, at både udenbys gæster og silkeborgensere efterlyser flere lettilgængelige og afmærkede bynære vandreruter. Særligt set i lyset af at Silkeborg har udnævnt sig selv til Danmarks Outdoor Hovedstad har vi besluttet hurtigt at gøre noget ved det og har derfor i samarbejde med VisitSilkeborg fået fastlagt ruterne og fået dem afmærket. I løbet af kort tid kommer der også en folder, der bl.a. beskriver ruterne”. Ruterne starter typisk ved en parkeringsplads, så det er let at gå til.

Skovens dag ligger i starten af maj, og det er netop det tidspunkt, der sættes  geder ud i Vejlbo Mose ”Gederne skal pleje naturen i mosen sommer igennem, og vi tænkte, det kunne være sjovt at indvi de nye stier,  samtidig med at vi lukker de firbenede ud for sæsonen. Vi håber således på, at mange har lyst til at være med”, fortsætter Søren Hald

Silkeborgs turistchef Liselotte Nis-Hanssen glæder sig over de nye ruter. ”Det er rigtig dejligt, at der kommer flere ”tilbud” til både os selv og til folk, som kommer langvejs fra, og som derfor ikke kender området så godt”, siger hun og fortsætter: ” De afmærkede ruter giver en tryghed om at finder tilbage igen og ikke bliver væk, og så er det et tilbud, der er dejlig nemt at formidle på kort og som inspiration til ferie og weekends, hvor man kan komme ud og bevæge sig.

Arrangementet: Der vil være taler og indvielse fra kl. 10 ved Naturstyrelsen, Vejlsøvej 12, Silkeborg, hvorefter publikum hjælper med at trække gederne ud til Vejlbo Mose. Her fortæller naturvejleder Jan Kjærgaard om gedernes arbejdsopgaver og liv i mosen. Ca. Kl. 10.45 guider Jan Kjærgaard den ny afmærkede korte rute Østerskov Kort, som går rundt om Avnsø ca. 3,5 km. Turen er egnet for hele familien.