Krondyrbrunst på første parket

22-08-2018

Krondyrbrunst opleves bedst fra de etablerede udsigtsplatforme. Ved at blive på de etablerede udsigtsplatforme undgør man at forstyrre dyrene unødig og dermed ødelægge oplevelsen for både sig selv og andre.

Arkivbillede af kronhjort fra Hanstholm Vildtreservat

Fra starten af september er det muligt at opleve krondyrenes parringstid, også kaldet brunst. Det er primært de ældste og stærkeste af hjortene, der lige nu brøler og samler hinder til deres brunst rudler (flokke). Dette sceneri er et af de flotteste og vildeste naturen i Danmark kan tilbyde.

Kronhjorten er normalt meget sky, men i brunstperioden kan de i Thy både høres og ses på respektfuld afstand ved blandt andet, Østerild og Hjardemål plantager samt i Hanstholm Vildtreservat. Dyrene er i september måned aktive det meste af døgnet, dog er der størst chance for at opleve brunsten ved sol op- og nedgang.

Dyrene opleves bedst fra enten en af de 3 udsigtsplatforme, der er etableret ved det Nationale Testcenter for Store Vndmøller i Østerild, eller fra fugletårnet og udsigtsplatformen i Sårup i Tved plantage. Her er stien til platformen og selve platformen kørestolsegnet for at sikre at alle har mulighed for opleve områdets dyr og fugle tæt på. Det er en god ide at medbringe en kikkert. Et godt råd er at blive på de afmærkede tårne og platforme. Går man ud i terrænet forstyrrer man dyrene unødigt og dermed ødelægge oplevelsen for både sig selv og andre.

Placering af de nævnte faciliteter ses på ud-i-naturen kortet eller den digtale guide for Tved Plantage.

Kontakt

Tommy Hansen

Vildtkonsulent