Man bor godt i Gedved

30-08-2018

Og fremover får lokalområdet mere at glæde sig over, da Naturstyrelsens arbejde med at genskabe Gedved Sø nu går ind i sin sidste fase. I de kommende uger vil man kunne se arkæologer og store entreprenørmaskiner grave i området. ”Hvis alt går som planlagt står søen klar som en tidlig julegave” siger Anne Gro Thomsen fra Naturstyrelsen.

De kommende uger vil Naturstyrelsen have store entreprenørmaskiner i gang for at forberede området til den nye sø og omlægge dræn fra de omkringliggende marker. Samtidig går Horsens Kommune i gang med at etablere det kommende afløb fra søen. Naturstyrelsen regner med at kunne indvie Gedved Sø i løbet af efteråret.

Horsens Museum er også med, når Gedved Sø etableres. Museets arkæologer vil både følge afrømningen af jord i søbassinet og undersøge stenalderbopladserne, der har ligget på kanten af den tidligere sø.

Museumsinspektør Lone Seeberg fortæller at landskabet ved Gedved Sø er arkæologisk meget specielt. ”Området har givet anledning til anvendelse af området og dets ressourcer fra ældste stenalder til middelalderens mølledrift. Mange hundrede fund af flint, tak og ben er over en årrække opsamlet af en amatørarkæolog. Fundene viser, at der formentlig har været aktiviteter omkring søen mere eller mindre kontinuerligt gennem hele stenalderen, altså gennem måske mere end 10.000 år”.

Så det er oven i købet videnskabeligt bevist. Man bor godt i Gedved.

 

Læs mere: http://naturstyrelsen.dk/naturbeskyttelse/naturprojekter/gedved-soe/

 

Kontaktpersoner:
Naturstyrelsen Søhøjlandet: Anne Gro Thomsen Obfuscated Email 22889942
Horsens Kommune: Tony Bygballe Obfuscated Email / 29247014
Horsens Museum: Lone Seeberg Obfuscated Email /30564037