Boligmarkedet for ugler er i bedring

20-02-2018

DOF har opsat 23 kasser til natugler i de statslige skove omkring Horsens

DOFs frivillige i fuld sving med at opsætte uglekasser. Foto: Erik Blom Jensen

Hvis man er en natugle, der overvejer at stifte familie, er der godt nyt. Der er netop kommet 23 spritnye boliger på markedet omkring Horsens.

Det nye tiltag er et samarbejde mellem Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Naturstyrelsen. Naturstyrelsen Trekantsområdet har produceret kasserne, og 16 frivillige medlemmer i DOF har hængt dem op på hensigtsmæssige steder i de statslige skove omkring Horsens Fjord.

Flere kasser på vej

Samarbejdet har været så stor en succes, at både DOF og Naturstyrelsen Trekantsområdet ønsker at udvide produktionen. Derfor vil der næste år blive opsat uglekasser i Tønballe Skov, Staksrode Skov og en række skove ved Kolding.

Godt for uglebestanden

Natugler ruger i hule træer, hulrum i udhuse samt uglekasser. Det er påvist, at uglebestanden stiger, når der opsættes kasser. Det ved man fra store forsøg i Vestjylland, men også fra lokale forsøg i de statslige skove i Trekantsområdet. Således fortæller skovfoged ved Naturstyrelsen Trekantsområdet Jørgen Møller Nissen: ”Da vi satte uglekasser op i 1992 i Lystrup Skov ved Stenderup, gik der ikke mere end en uge, før der sad en ugle i én af kasserne. Egnede redesteder var og er stadigvæk en mangelvare for uglerne”. Derfor venter Jørgen Møller Nissen, at også de nye boliger er attraktive for natuglerne.

Yderligere oplysninger: Skovfoged Jørgen Møller Nissen 4019 6504

 

 

 

undefined

Frivillige i DOF planlægger, hvor kasserne skal sættes op. Foto: Erik Blom Jensen