Sikkerheden på legepladserne er i orden

15-01-2018

Der arbejdes hele tiden på at sikkerheden på naturlegepladserne er i top

Naturlegepladsen i Østerild

Naturstyrelsen Thy har naturlegepladser i Rønhede, Vilsbøl, Tved, Østerild, Vester Thorup og Tranum, samt en motionsbane i Svinkløv Plantage. Pladserne bliver ofte brugt til udflugtsmål i weekender og ferier og ikke mindst den daglig brug fra børnehaver, skoler m.v. Når vi stiller noget til rådighed for brugerne, er det vigtigt at sikkerheden er i top. Medarbejdere ved Naturstyrelsen Thy kommer således dagligt forbi legepladserne, samt laver et månedligt sikkerhedstjek.

Der må ikke være steder, hvor børn kan få fingrene i klemme og slet ikke steder, hvor hovedet kan sætte sig fast. Mulighed for at en anoraksnor kan kile sig ind, specielt ved rutsjerør og klatrestativer, er et kapitel for sig selv. Der er således mange regler, der skal følges for at leve op til ”Dansk Standard for Legepladssikkerhed”.

For at være helt sikker på sikkerheden køber vi et årligt kontrolbesøg fra et firma, der har legepladssikkerhed som deres ekspertise. Firmaet gennemgår alle legeredskaber minutiøst og tjekker vinkler, råd, klemfare, faldunderlag m.v. For hver plads får vi en rapport med billeder og anvisninger på observationspunkter for hvert enkelt legepladsredskab. Efterfølgende sætter vi så pladsen i stand efter anvisningerne.

Vi arbejder ligeledes løbende på at sørge for at legepladserne er attraktive med gode legeredskaber. Legepladsen i Rønhede Plantage vil i partnerskab med brugerne blive opgraderet i nærmeste fremtid med nye spændende legeredskaber. Vi håber at du får et sjovt og sikkert ophold på legepladserne og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du opdager noget som ikke er i orden.

Du kan få overblik over legepladserne og motionsbanerne på ud-i-naturen kortet, hvor du også kan orientere dig om alle de andre friluftstilbud, der er ved Naturstyrelsen Thy.

Kontakt

Thomas Wessel Fyhn

Skovfoged