Jagterne i januar var en stor succes

19-01-2018

Splinternye jægere fulgte med de gamle og garvede på Naturstyrelsens arealer i Trekantområdet.

Nyjægerne samles i skoven om et nedlagt stykke råvildt

Den 12. januar genlød Stenderup Midtskov ved Kolding af hundeglammen og haglbøsseskud. Jagtsæsonen var skudt i gang for en flok jægere med spritnye jagttegn. Jægerne var inviteret på nyjægerjagt hos Naturstyrelsen – en jagt, hvor der er fokus på sikkerhed og vildtkendskab. Jægerne begyndte dagen med en times undervisning i sikkerhed, især ift. våbenlovgivningen. De fik også demonstreret, hvordan de såkaldte schweisshunde arbejder. Herefter blev jagten skudt i gang med en proper parole, og undervejs på jagten fik nyjægerne hele tiden tips fra de gamle og garvede. Til slut deltog jægerne i opbrækning af et rådyr.

Nyjægerjagterne har så stor interesse, at jægere kommer langvejs fra – i år helt fra Falster. Derfor planlægger NaturstyrelsenTrekantsområdet også i den kommende jagtsæson at holde to-tre nyjægerjagter .

Nabofællesjagter regulerer krondyrbestande

Ud over nyjægerjagten har Naturstyrelsen Trekantsområdet afholdt to nabofællesjagter – én i Frederikshåb Plantage/Randbøl Hede og én i Gødding Skov. Her inviterede Naturstyrelsen i samarbejde med naboerne de lokale jagtforeninger med til en god dag, hvor der var fokus på at regulere bestandene af stort, klovbærende vildt. Her blev således kun skudt hundyr og kalve. En sådan regulering er langt mere effektiv, når der er jagt samtidig på naboejendomme,.

Man kan sagtens besøge skoven under jagt

Når der afholdes jagt i statsskovene, bliver der ikke skiltet ved indgangene. Man kan sagtens gå en tur i skoven, da alle jægere er nøje instrueret i at vise hensyn til alle skovens brugere.

Yderligere oplysninger: Skovfoged Simon Bo Sørensen, Obfuscated Email, tlf. 93 59 69 72