Kalø Slotsruin renoveres

30-05-2018

Slots- og kulturstyrelsen passer godt på vore fortidsminder og forsøger endda at reparere, der hvor det er nødvendigt.

Kalø Slotsruin har taget skade af den lange og våde vinter. En vinter med de store mængder regn i kombination med frost i flere omgange, har løsnet flere sten på ydersiden af ruinen. Derfor er det tårnet på Kalø Slotsruin lige nu pakket ind i stillads og presenninger.

undefined

Fra afstand ligner ruinen et kunstværk - eller en byggeplads, hvad der faktisk også er.

Arbejdet med at udbedre vejrets slid og ødelæggelser skal ske forsvarligt, ikke blot af hensyn til de der arbejder på opgaven, men også af hensyn til ruinens mange besøgende. Arbejdet er begyndt i maj og fortsætter et godt stykke ind i juni, siger Jørgen Frandsen, Slots- og Kulturstyrelsen der har ansvaret for bevarelsen af ruinen.

undefined

Specialkonsulent og arkitekt Jørgen Frandsen forklarer her hvordan vejret kan ødelægge ruinens mure.

Ruinen er særdeles velbesøgt efter, der 2016 blev etableret en trappe inde i tårnet, således, at man kan komme helt op til toppen af tårnet, og få et lille sug i maven, når man står helt ude ved kanten af glasvæggen og kigger ned langs ydermuren af ruinen.

undefined

Fra toppen af tårnet er en fantastisk udsigt - både over ruinen, landskabet og nu også arbejdet med at bevare ruinen.

Med arbejdet på ruinen er det stadig muligt at opleve både udsigten over landskabet, samtidig med at man kan få et indblik i hvordan fortidsmindet renoveres.