Løse hunde angriber rådyr

24-05-2018

Husk snoren og brug hundeskovene
Et rådyr blev i weekenden angrebet af løse hunde i Ganløse Ore og måtte efterfølgende aflives. Naturstyrelsen opfordrer alle til at huske at holde deres hunde i snor.

Denne fine og sunde råbuk måtte aflives, efter at 2 hunde havde angrebet den. Bukken er ved at skifte fra den grå vinterpels til rød sommerpels.

I lørdags fik en kvindelig skovgæst en makaber oplevelse, på det der skulle have været en dejlig og fredelig tur i den lysegrønne forårsskov.

Skovgæsten var taget på en tidlig morgentur i Ganløse Ore mellem Farum og Ganløse. Da hun var nået et lille stykke ind i skoven ad Nyvangsvej, hører hun pludselig nogle hunde, der gør voldsomt, og samtidig et dyr der skriger. Skovgæsten skynder sig frem til stedet, og der ser hun 2 hunde løbe væk fra en råbuk, der ligger såret på skovbunden.

Skovgæsten har heldigvis sin mobiltelefon med, og derved får hun kontakt til politiet, der rekvirerer en scweisshund ud til stedet.  Scehweisshunde er hunde, der er specielt trænede til at opspore sårede dyr og lede føreren frem, så dyret kan blive aflivet. Denne gang var det hundefører Henning Gebauer, der med sin hund Laika kom frem og fandt dyret, som så blev aflivet hurtigt og effektivt.

Henning Gebauer kan fortælle, at det langt fra er første gang, at han er blevet kaldt ud til den slags, og hver gang er det et ulykkeligt syn, der møder ham. ”Ofte er der jo tale om hunde, som er ude og prøve kræfter med deres instinkter som rovdyr i skoven. Hundene angriber dyrene, der hvor de nu kan få fat, og det er derfor ofte et helt forfærdeligt syn, der møder én, når man når frem!” fortæller Henning Gebauer. I dette tilfælde havde hundene ædt sig ind i dyret bagfra. Der var hul i skridtet, bagben og lysken, og i hovedet var øret flænset, og det havde blodudtrækninger i det ene øre efter biddene. Fra skovgæsten ser hundene, politiet får fat i scweisshundeføreren, og han når frem og kan aflive råbukken, er der gået omkring en time, hvor dyret har ligget og lidt.

undefined

Hundene har bidt der, hvor de tilfældigvis har kunnet få fat - sikkert mens rådyret har forsøgt at flygte.

”Hunde har stadig deres jagtinstinkter også hunde, som der til daglig er søde kælehund! Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre til, at man altid holder sin hund i snor, når man lufter den i naturen. For de vilde dyrs skyld!” siger Henning Gebauer.

Ganløse Ore hører under Naturstyrelsen, og den stedlige skovfoged, Jens Nielsen, kan fortælle, at man i Naturstyrelsen tager det meget alvorligt,

Naturstyrelsen opfordrer derfor andre skovgæster til at kontakte Naturstyrelsen, hvis man har gjort iagttagelser, som kan kaste lys over hændelsen, og som man eventuelt kan gå videre med til politiet.

”Det er helt og aldeles hundeejernes ansvar, hvis en hund løber løs i skoven og begynder at jage på egen hånd”, understreger Jens Nielsen. ”Din hund skal være i snor i skoven, undtagen, hvis det er en hundeskov. På den måde undgår vi, at dyr kommer til at lide som i dette ulykkelige tilfælde!”

”Hvis man ønsker at lufte sin hund uden snor, har Naturstyrelsen netop til formålet etableret områder, hvor det er muligt – de såkaldte hundeskove. I hundeskove kan hunden få lov at løbe og eventuelt lege med andre hunde, hvis hunden vel at mærke er lydig, ikke angriber andre, og altid er under fuld kontrol”, slutter Jens Nielsen.