Nationalpark Kongernes Nordsjælland åbnet

31-05-2018

Med prompt og pragt blev Nationalpark Kongernes Nordsjælland åbnet tirsdag.

Dronningen afslørede Nationalparkens logo.

 H.M. Dronningen ankom til Esrum Kloster og Møllegård i karet efter en sejltur over Esrum Sø sammen med bl.a. Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Dronningen afslørede, efter talerne, nationalparkens logo og 10 hvide duer blev sendt op i den blå sommerhimmel. Dronningen fik mulighed for at se den nye udstilling om nationalparken, før boder og aktiviteter for alvor åbnende og gik i gang. Der blev smagt på lokale produkter fra nationalparken, bagt pandekager og forlagt en sommerbuk, mens et jazzorkester spillede ud over klosterengen. Børnene kunne kulridse den nye logo eller andre motiver, løbe en sprinttur ud og finde dyr eller lære om sommerfugle. Alt sammen ved en temperatur, der nærmede sig 30 grader.

Nationalparken Kongernes Nordsjælland er ca. 26.250 ha og landets næststørste. Mere end 80 % af parken er dækket af Naturstyrelsens skove, naturområder og søer. De tre store kerneområder er Tisvilde Hegn og Arresø, Gribskov og Esrum Sø samt Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn.

Festen er ikke forbi Fejringen fortsætter week-enden over i alle de fem kommuner. Se: https://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/nationalparken-kongernes-nordsjaelland

undefined

undefined

undefined