Vellykket indvielse af ny certificeret vandrerute i Langdal Plantage og Fosdalen

14-05-2018

5-600 fremmødte havde søndag fundet vandrestøvlerne frem for at deltage i arrangementet

Indgangen til vandreruten ved skovlegepladsen var pyntet op i dagens anledning

Projektansvarlig Lise Holt bød velkommen og indledte med dagens udgave af Kom maj du søde milde, hvorefter der var taler af skovrider Ditte Svendsen fra Naturstyrelsen Thy, borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade og formanden for Tranum Landsbyråd Lisa Sørensen. Efter talerne blev snorenene til 3 ophængte støvler klippet, og de mange deltagerne bevægede sig ud på den 11 km lange rute, hvor der undervejs bl.a. var mulighed for at høre historiefortælling og se Tranum Skolens ”skoværker”. I Fosdalen var der mulighed for at købe Street Food i en af de opstillede madboder.

Vandrestien er anlagt som et partnerskabsprojekt mellem Tranum Landsbyråd, Jammerbugt Kommune og Naturstyrelsen Thy. Projektet har opnået finansiering fra flere forskellige fonde. Ruten er certificeret som ”premiumrute” ved Deutsches Wanderinstitut, og får dermed papir på at opfylde de strengeste kriterier til vandreruter i Europa. Med certificeringen forventes ruten at tiltrække mange nye besøgende, og den store opbakning til dagens arrangement viser også, at vandring er en friluftsaktivitet i fremgang.

For at opnå denne certificering stilles der bl.a. krav om at ruten er markeret tydeligt i begge retninger, samt at der flere steder mulighed for at afkorte ruten ved at følge en markeret genvej. Der er derudover blevet lukket op for et nyt ruteforløb mellem Langdal Plantage og Fosdalen langs Lien på private arealer, der hidtil ikke har været åbne for offentlighedens færdsel. I forbindelse med ruten er etableret ny og opdateret skiltning, bedre parkeringsmuligheder og flere borde, bænke m.v. langs ruten.

På nedenstående billede ses en af Naturstyrelsens røde pæle med piktogrammer for både den nye certificerede vandrerute og to af Naturstyrelsens traditionelle afmærkede vandreruter.

Se et kort over vandreruten

undefined

 

Kontakt

Ditte Svendsen

Skovrider