Vellykket indvielse af den ikke helt færdige dyrehave i Slotved Skov

24-03-2018

I forbindelse med udvidelsen af dyrehaven i Slotved Skov afholdt Naturstyrelsen et spændende arrangement, hvor 15 krondyr blev udsat i det nye udvidede hegn.

Se! Der sprang hjorten....

Vejret har virkelig drillet hen over efteråret og vinteren og arbejdet med dyrehaven blev forsinket. Men der var en deadline for at lukke krondyrene ud inden påske - og den blev holdt. Hegn og færiste stod færdige til dagen og krondyrene kunne sættes ud som planlagt dagen før palmesøndag  – også selvom der var godt med mudder og selvom resten af faciliteterne ikke er helt færdige.

Og enten kom folk langvejs fra eller også var halvdelen af Sindal mødt op for at hilse de ny beboere velkomne. Godt totusind mennesker stod der og ventede tålmodigt på at dyrene skulle tage mod til sig og forlade lastbilen.

undefinedOg selv vejret – selvom det ikke blev solskin – viste sig fra sin pænere side med stille vejr, ingen nedbør og plus-grader. Først var der korte taler af skovrider Jesper Blom-Hansen, vicedirektør i Naturstyrelsen Signe Nepper Larsen og Borgmester Arne Boelt. Alle var de enige om at det var et fantastisk projekt for folk og natur i området og at samarbejdet – både mellem de deltagende parter og alle andre bidragsydere  - har løftet projektet.

undefined

Dyrene kom ud om end de ikke havde hastværk. Først 2 dåhjorte og så krondyrene - 13 hinder og 3 kronhjorte. Fint løb de op og stillede sig på bakken så de kunne overskue omgivelserne før de roligt travede ind i skoven. Hjortene havde fået geviret savet af ved indfangningen for at de ikke skulle komme til skade under transporten, men de får snart nye gevirer igen.

Herefter var Naturstyrelsen vært ved smagsprøver på kronvildt. Det smagte dejligt og der var nok til alle.  Børnene kunne lave snobrød så mange de orkede.

undefined

Sindal Vandværk var vært ved grundvand da dyrehaven er en del af et grundvandsprojekt, der skal sikre kvaliteten af Sindals drikkevand i fremtiden. Naturstyrelsens samt hegnsfirmaet Nordjysk Hegn og Sikring, der har været entreprenør på hegnsopgaven, var til stede med medarbejdere og maskiner så folk kunne stille spørgsmål. Der var en lille quiz (klik her for at se svarene på dyrehaveqizzen) om dyrehaven og små guidede ture rundt til de nye faciliteter.

undefined

Nu mangler så stiafmærkninger, vejskilte, korteborde, infoskilte, grus på p-pladserne og handicapstien samt affaldscontainer og mon ikke frosten er af jorden efter påskeferien, så de ting også kan færdiggøres. Lige efter påske vil det gamle dyrehavehegn langs Astrupvej endvidere blive fjernet så dådyrene i den gamle dyrehave også kan komme ud i på de nye arealer. Kør derfor yderst forsigtigt på vejene både nu og efter påske. Hen over foråret og sommeren vil der blive etableret skovkulturer og sat hegn omkring dem samt etableret en lille hundeskov.

Se mere på projektets hjemmeside: Slotved Skov