Tradition med poseklip i Gødding Skov ophører

31-10-2018

Produktionen af pyntegrønt er ikke længere et fokusområde hos Naturstyrelsen, og derfor vil der ikke blive afholdt poseklip hos Naturstyrelsen Trekantsområdet fremover.

Poseklip i Gødding Skov

Der vil ikke længere blive arrangeret Poseklip med mulighed for at samle gran i Gødding Skov den sidste weekend før Advent. Det har ellers været en fast tradition gennem næsten 30 år. En tradition der lidt tilfældigt tog sin begyndelse sammen med at skovarbejderne professionelt klippede pyntegrønt og her kasserede en masse gran. For at det frasorterede gran ikke blot skulle gå til spilde, så blev folk inviteret ud for at klippe af de efterladte grangrene. En tradition med årligt poseklip var hermed blevet startet.

 

I dag klippes der ikke længere gran af skovens egne folk og produktionen af pyntegrønt er på vej helt væk fra Naturstyrelsens arealer. Poseklip er derfor ikke længere et arrangement, der naturligt følger i kølvandet på skovens daglige arbejdsprocesser, men har i flere år været arrangeret helt særligt. Yderligere er inflationen aldrig rigtig nået ud i skoven, så prisen for en stor papirsæk har været den samme gennem alle årene – 50 kr. Så pris og omkostninger hænger meget langt fra sammen.

 

Selv om der ikke længere arrangeres poseklip, så betyder det ikke, at man ikke fortsat er meget velkommen til at tage en tur i skoven for at samle naturmaterialer til juledekorationen – bortset fra gran. Skoven er fyldt med spændende naturpynt til juledekorationen. Det kan eksempelvis være grankogler, svampe, mos, grene med lav, krogede grene, bark og meget mere. Det er tilladt at samle til eget forbrug. Og det er ganske gratis.

 

Samtidig er jagten på naturmaterialer til julens pynt også en hyggelig familieaktivitet med masser af frisk luft. Tager du en kop kaffe eller varm kakao med i kurven, så kunne juleskovturen være et godt bud på start af en ny tradition …  

 

Rigtig god fornøjelse.

 

Læs mere om hvad du må samle i naturen på Miljøstyrelsens hjemmeside

Gert Hougaard Rasmussen

Specialkonsulent
Fortidsmindeansvarlig, faciliteter