Den er fin med kompasset

12-09-2018

Som kronen på værket er Bulbjerg blevet udstyret med et nedstøbt kompas

Det nedstøbte kompas ved Bulbjerg med angivelse af, hvad man kan se fra toppen af klinten

Bulbjerg er et yndet udflugtsmål. Med parkeringspladsen som udgangspunkt er der gode muligheder for bl.a. vandre- og cykelture og fugleobservationer eller for bare at nyde den medbragte proviant og udsigten over Jammerbugten. Bulbjerg har Danmarks eneste fuglefjeld med ynglende Rider og kaldes også ”Jyllands skulder”. Årligt lægger ca. 120.000 mennesker vejen forbi det storslåede område, hvor man i klart vejr kan se både Svinklovene og Hanstholm.

De sidste år har Naturstyrelsen Thy arbejdet på at hæve niveauet på friluftsfaciliteterne på Bulbjerg. Det startede med en tiltrængt fornyelse af toiletterne i 2016, og her er nu også handicapadgang. Senere fulgte en fornyelse af udstillingen om Bulbjergs geologi, dyreliv, kulturhistorie og natur. En ny afmærket vandrerute mod øst er også kommet til. Og som kronen på værket har vi nu forsynet Bulbjerg med en kompasrose, og angivelse af, hvad man kan se fra toppen af klinten.

Står man oven på den yderste bunker med retning mod havet, kan man nu ved hjælp af kompasset og ikonerne få udpeget seværdighederne i området. Fra vindmøllerne i Østerild i sydvest, til Hansholm Havn mod vest, og over fiskerlejet i Thorup Strand til Svinklovene i øst. Ja, selv retningen mod Norge ligger nu fast, hvis man var i tvivl!

Kontakt

Thomas Wessel Fyhn

Skovfoged