Store Troldhøj slides ned.

20-09-2018

Området omkring Store Troldhøj bliver plejet med græssende dyr, men nu viser det sig, at dyrenes trampen slider på bakketoppen.

Fårene hygger sig på Store Troldhøj, men deres færden slider! Foto: Ida Marquardtsen

 

 

For at sikre, at området omkring Store Troldhøj i Gjern Bakker bevares som åben hede, har Naturstyrelsen sat græssende køer og får på området. Men løser man et problem kan der dukke nye op.

De dyr vi bruger er effektive naturplejer der æder unge træer og holder heden åben, men de elsker åbenbart også helt op i højlandet på Store Troldhøj.  

Vi ved at publikum slider på bakketoppen, men køer og fårs slid på bakken er massivt, netop fordi de holder af at gå op hvor der er en frisk vind.

Bakken bliver simpelthen slidt ned! 

Naturstyrelsen har derfor valgt at hegne selve Store Troldhøj fra. Hegnet kommer til, at gå rundt langs bakkens fod. Hegnet skal forhindre køerne og får i at gå op på toppen, men det skulle helst ikke hindre gæster og derfor sætter vi flere låger i hegnet, og I er stadig velkomne til at bestige ”Bjerget”. 

Vores levende naturplejer er vigtigt for område og de har også brug for ro.

De er dejlige fredelige dyr, der ikke generer skovens brugere, og modsat bare skovgæsterne husker at holde deres hund i snor, generer de heller ikke dyrene.