Så er der gang i svampene!

04-09-2018

For en måned siden gik vi og var bekymrede: med den tørre sommer, kommer der så nogen svampe?
Frygten er nu gjort til skamme det vælter frem med rørhatte, skørhatte og mange andre svampe.

Smukke ser de ud og mange af dem smager også godt. Foto: Jane Gilby

Skoven formelig vrimler med gode spisesvampe nu.

”Jeg gik selv en ret kort tur i weekenden og havde ca. 5 kg spisesvampe med hjem, især karl johan rørhat og indigorørhat begge særdels gode spisesvampe, men også f.eks. rødmende fluesvamp og abrikos skørhat”, fortæller Naturvejleder Jan Kjærgaard.

Ikke nok med at der var mange svampe, men kvaliteten er også i top lige nu så det er bare med at komme ud. Udover de gængse spisesvampe lokker det særlige vejr vi har haft også en del spøjse svampe frem, arter som vi normalt ikke ser noget til, men som netop favoriseres af det særlige vejr. Så man skal ikke være overrasket over at finde arter man sjældent ser eller ikke kender, heller ikke selv om man er garvet svampesamler.

Naturligvis er der nogen de så vil sige, hvordan tør du samle dem?  Dertil er der at sige, at det er ikke farligt at samle svampe. Først hvis man har tænkt sig at spise dem skal man være sikker.

Man må kun spise svampe, som man kender fuldstændigt og ved er spiselig.  Men heldigvis er der hjælp at hente. Fra adskillige steder udbyde offentlige svampearrangementer hvor man kan lære mere.

Naturstyrelsen Søhøjlandet holder således offentlig åbne svampeture den 8. september i Sønderskov og 16. september i Vesterskov, og 15. september holder Høgdal svampedag, så mulighederne for at lære mere er der.

 

Se nærmere:

http://udinaturen.dk/arrangement/svampetur-i-skoven/20463

http://udinaturen.dk/arrangement/Svampetur-imeget-blandet-skov/20462

http://udinaturen.dk/arrangement/Svampedag-på-Høgdal/20464