Udsigt og indsigt i trækronerne ved Tønballe

17-09-2018

Kom og vær med når Tønballe Udsigtstårn indvies den 22. september 2018 kl. 13.00.

Udsigten er blevet langt bedre fra skovbrynet i Tønballe Skov. Et nyt udsigtstårn rejser sig næsten 10 m over vandoverfladen på Horsens Fjord og giver storslåede udsigter  over fjordlandskabet fra Snaptun i vest til østsiden af Hjarnø. Fra toppen af tårnet kan blikket lægges langt ud over fjorden eller man kan følge fuglelivet på strandengen.

Udsigtstårnet er lidt anderledes end andre udsigtstårne og fugletårne – det er bygget omkring et stort gammelt bøgetræ. Det giver samtidig muligheden for at få oplevelsen af, at stå midt i trækronen på et stort bøgetræ.

Adgangen til tårnet sker ad en gangbro fra toppen af kystskrænten – og efter 10 meters gang står man midt i en trækrone højt over jorden.

Det nye tårn er resultatet af en samarbejde mellem Naturstyrelsen og Snaptun Lokalråd.  Naturstyrelsen og Det Fælles Landdistriktsråd, Hedensted Kommune har betalt for tårnet og mange frivillige fra Snaptun har gjort projektet muligt gennem en stor arbejdsindsats.

Tønballe Udsigtstårn indvies lørdag den 22. september kl. 13 af borgmester Kasper Glyngø, Hedensted kommune og skovrider Inken Breum Larsen, Naturstyrelsen Trekantsområdet. Efter den officielle del viser medlemmer af Østjysk Klatreklub forskellige klatreaktiviteter på tårnet.

Praktiske oplysninger

Hvor: Tønballevej 1, Snaptun, 7130 Juelsminde - følg skiltene

Hvornår: Lørdag den 22. september kl. 13

Yderligere kontakt

Gert Hougaard Rasmussen

Naturvejleder
Naturstyrelsen Trekantsområdet