Gedved Sø indviet af minister og bormester

29-04-2019

Mandag den 29. april blev Gedved Sø nord for Horsens indviet af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og borgmester Peter Sørensen i selskab med et par hundrede børn og voksne

Gedved Sø nord for Horsens er nu officielt indviet ved et arrangement, hvor miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og borgmester Peter Sørensen deltog sammen med et par hundrede børn og voksne.

Efter at have holdt de obligatoriske taler fik ministeren og borgmesteren fornøjelsen af at afsløre en landskabsmodel af Gedved Sø, som elever fra 6. årgang på Gedved skole har lavet, ligesom de fik præsenteret en række plancher, eleverne har udarbejdet om søen.  

Tillige kunne man i det flotte solskinsvejr nyde udsigten over den nye sø, iagttage fuglelivet, betragte en udstilling af arkæologiske fund fra området eller indtage en grillpølse.

Anlægsarbejdet til vådområdeprojektet blev færdiggjort tidligere på året, hvorefter det har været op til vejrliget at sørge for, at søen er blev fyldt med vand. Det er sket hurtigt, ikke blot til glæde for lokale borgere og til gavn for vandkvaliteten i Horsens Fjord, men også til glæde for en lang række vandfugle, der allerede er flyttet ind i det for dem nye kombinerede spisekammer og soveværelse.

Læs mere om vådområdeprojektet her 

Torben Bøgeskov

Naturvejleder