Kom og vær med til at indvie Gedved Sø

26-04-2019

Mandag den 29. april 2019 indvier miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og borgmester Peter Sørensen Gedved Sø nord for Horsens. Søen er skabt som resultat af et vådområdeprojekt.

Tidligere landbrugsjord er nu blevet omdannet til en ny sø nær Horsens. Søen betyder, at der fremover udledes mindre kvælstof til Horsens Fjord via Lille Hansted Å, hvorved fjordens vandmiljø forbedres. Den nye sø vil fremover også fungere som en buffer, når der kommer store mængder nedbør.

Den nye sø hedder Gedved Sø og er ca. 30 hektar stor. Den er etableret af Naturstyrelsen i tæt samarbejde med Horsens Kommune. Søen ligger umiddelbart nord for Gedved og kan ses fra både E45 og Skanderborgvej.

Arbejdet med at skabe Gedved Sø er nu afsluttet, og det markeres med en indvielse mandag den 29. april. Her kan man nyde udsigten over søen og iagttage det nye fugleliv. Man kan også se en udstilling af spændende arkæologiske fund fra området. Der vil også være mulighed for at se en udstilling, som 6. klasse fra Gedved Skole har lavet om deres emnearbejde om søen. Der serveres desuden lidt godt til ganen, og der vil være taler ved miljø- og fødevareminsiter Jakob Ellemann-Jensen og borgmester Peter Sørensen.

Tid: Mandag den 29. april 2019. Festpladsen er åben fra kl. 10.00 til 12.00.

Sted: Skanderborgvej 29, 8751 Gedved. Parkering skal ske ved Gl. Kattrupvej 2, 8751 Gedved. Herfra er der 5 minutters gang til festpladsen.

Program: 

Kl. 10.30: Tale ved miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Kl. 10.40: Tale ved borgmester Peter Sørensen.

Kl. 10.50: 6. klasse fra Gedved Skole fortæller minister og borgmester om deres emnearbejde med Gedved Sø og præsenterer en model af søområdet, som de har bygget i træ.

Kl. 11.00: Mulighed for at gå rundt til de øvrige aktiviteter.

Anne Gro Thomsen

Projektleder