Kom med på tur om de kommende naturskove

09-04-2019

Naturstyrelsen Kronjylland indbyder til 4 ekskursioner i nogle af de skove i Øst- og Midtjylland, der er udpeget til biodiversitetsformål.

Naturstyrelsen vil fortælle om de ændringer, der vil ske, når de udpegede skovområder i Øst- og Midtjylland overgår til urørt skov eller anden biodiversitetsskov. Vi vil blandt andet komme ind på, hvordan overgangsperioden er tilrettelagt, indtil områderne overgår til urørt skov i 2026. De tre store områder er Indskovene ved Fussingø tæt på Randers, Inderø Skov nær ved Viborg og Ørnbjerg Mølle lidt nord for Ebeltoft. Den fjerde tur går til Mønsted Kalkminer 10 km vest for Viborg.

Østershat på dødt ved.

Formålet med ekskursionerne er at informere om, hvordan områderne forvaltes i overgangsperioden og på langt sigt. Men målet er også at høre dine synspunkter og diskutere fremtidens skove. I løbet af 2019 skal der laves forvaltningsplaner for hvert af de udpegede områder, som går mere i detaljer med, hvad der skal ske fremover.

Ellesump med masser af spændende liv.

Det relativt lange tidsperspektiv og de mange retningslinjer kan gøre det svært at overskue, hvad der skal ske, og hvad det kommer til at betyde for den enkelte skov. Det er vores håb, at disse ekskursioner kan være med til at gøre det lidt mere klart, så vi får synspunkter og relevante oplysninger med hjem til det fortsatte arbejde med planerne.

Mød endelig op og giv dit besyv med.

Møderne kommer til at foregå her: 

Onsdag d. 24. april kl. 15-17: Ørnbjerg Mølle
Mødested: Ørnbjerg Mølle, Stubbevej 2B, 8410 Rønde

Torsdag d. 25. april kl. 15-17: Indskovene
Mødested: Fussingø, Vasevej 7, 8920 Randers NV

Fredag d. 26. april kl. 15-17: Inderø Skov
Mødested: Ravnsbjergvej 72, 8800 Viborg

Fredag d. 26. april kl. 15-17: Mønsted Kalkminer
Mødested: P-plads ved Kalkværksvej 10, 7850 Stoholm

Læs mere om biodiversitetsskovene.