Mother Earth Day 2019

09-04-2019

Kom og plant de første træer i Folkeskoven, som bliver en del af Skævinge Skov, på Mother Earth Day d. 22. april kl. 10 – 12.

Naturstyrelsen og Growing Trees Network Foundation koncept: Folkeskoven.dk markerer Mother Earth Day ved at invitere alle til skovrejsning i Skævinge Folkeskov ved Ny Harløse. Folkeskove kaldes de, når private og firmaer hjælper kommune-vandværk og staten med at plante nye skove over grundvandsreserver via deres donerede træer. Begge skove er med til at beskytte rent drikkevand i fremtiden, samtidigt med at naboerne får nye rekreative perler, og dyr og planter nye levesteder.

 

Arrangementet er gratis. Store og små kan deltage i håndplantning af træer i jord klargjort af Naturstyrelsen. Rejsebureauet: Ausfahrt.com arrangerer med ”Halloren Schokoladenfabrik” som sponser af chokoladen, en gratis påske-chokolade-jagt for børn. Denne består af 10 spørgsmål, som børn og forældre, går rundt og hygger sig med at svare på. Uanset besvarelse får alle deltagende børn udleveret en pose med lækker chokolade fra Tyske, ”Halloren Schokoladenfabrik”.  Der er også bålpandekager og information om den skov og vores drikkevand og Skovlyst byder på en alkoholfri forfriskning.

 

Moder Jords Dag d. 22. april retter opmærksomheden mod, hvor afhængige vi er af vores jord og at vi sammen vedligeholder den. Omsorg for jorden er omsorg for hinanden, dyr, planter, samt næring til en bæredygtig fremtid. Der kan valgfrit doneres træer via Folkeskoven.dk. Et bidrag muliggør, at vi løfter i flok mod plantning af flere Folkeskove i Danmark.

 

Mød op. i Skævinge Folkeskov: Harløsevej mellem nr. 224 og 230, 3400 Hillerød GPS: 55.924167, 12.215428

 

Vel mødt til påskesjov og et fælles folkeligt løft til klimaet.

Naturstyrelsen & Folkeskoven.dk

Plantemaskine i sving

Børn får nye skovplanter