Gå en tur og se at bøgen er sprunget ud i Årup Skov

05-04-2019

Gå en tur og se at bøgen er sprunget ud i Årup Skov

Bøgen spruget ud ved Aabenraa

Foråret er skudt i gang. Anemonerne blomstrer allerede og Hestehov og Vorterod er også godt i gang rundt om i skovbunden og langs skovstierne. Og nu er bøgen så også sprunget ud. Et af de første steder dette skete i år på Naturstyrelsen Sønderjyllands arealer, var i Årup Skov lige udenfor Aabenraa.

Årup Skov ligger i gåafstand fra byen. Skoven er meget varieret med bakker og kløfter med rindende vandløb i den østlige del og med flade arealer i den vestlige. Skoven er bl.a. kendt for de mange vandhuller med den sjældne Bjergsalamander, samt for Dragebænken, som er en flot træbænk udskåret som en drage. Dragebænken står på et udsigtspunkt midt i skoven, hvorfra man kan se ud over Aabenraa Fjord og Aabenraa By.
I Årup Skov er der mange smukke partier med bøgetræer og da bøgen netop lige er sprunget ud, så er det oplagt at gå en tur ud skoven for at opleve dette og alle de andre forårstegn. De første bøgeblade i Aabenraa-skovene sprang nemlig i år ud allerede fredag den 5. april. Førhen sprang bøgen normalt ud i maj måned, men dette har indenfor de sidste årrækker ændret sig og normalen ser nu ud til at være bøgeudspring i april måned.

Vil du besøge Årup Skov og se nogle af disse første lysegrønne bøgetræer, skal du søge ud i den sydlige ende af skoven. Her kan man parkere på p-pladsen i skovens udkant og herfra gå mod Karpedammen. Kig efter lysegrønne glimt, specielt i de små lave træer og der vil du sikkert kunne se bladene. Prøv at smage et af dem. De har en sart, fin, lettere syrlig smag og kan bruges i en gammeldags mormorsalat, eller blot som en forfriskning på skovturen.

Rigtig god tur.