15-08-2019

Den sidste weekend i august er en række plantager og heder åbne for bilkørsel. Kom og pluk tyttebær, årets sidste lyngbuket eller nyd det åbne landskab.

Tyttebær på heden

Slutningen af august er højsæson for tyttebærplukning.

Naturstyrelsen Søhøjlandet åbner derfor en række større, statsejede heder og plantager for bilkørsel den sidste weekend i august, så man kan køre ind til områder med tyttebær.

Lørdag den 24. august og søndag den 25. august vil det derfor være tilladt at køre fra solopgang til solnedgang ad grusveje i Kompedal Plantage, Gludsted Plantage og Nørlund Plantage med Harrild Hede.

De største områder med tyttebær findes på hederne i Nørlund Plantage, Grathe Hede i Kompedal Plantage og Isenbjerg i Gludsted Plantage.

Det er ikke blot muligheden for et plukke bær, der er attraktiv. Lyngen blomstrer og måske kan man få et glimt af områdernes rovfugle, rådyr og krondyr. Og hvor er ulven i den weekend?

En køretur i de store naturområder giver også mulighed for at se mange smukke steder, hvor der sjældent kommer folk, fordi det normalt ikke er tilladt at køre dertil i bil.

Husk, at Harrild Hede Dagen også afvikles søndag den 25. august. Fra kl. 10:00 til 14:00 er der masser af aktiviteter for børn og voksne ved Naturcenter Harrild Hede. Se programmet HER

Torben Bøgeskov

Naturvejleder