Naturkunstnere har indfanget hedens sjæl

21-08-2019

Lyngen har sjældent blomstret så flot på Randbøl Hede som lige nu. Lyngens blomsterflor indrammer på smukkeste vis åbningen af en ny udstilling på Naturrum Kirstinelyst med akvareller, tegninger og malerier med motiver fra Randbøl Hede og Syvårssøerne. Udstillingen har fernisering lørdag den 31. august kl. 13, hvor en række af kunstnerne vil være til stede – og hvor alle er meget velkomne.

Sammen med udstillingen udgives bogen: ”RANDBØL HEDE OG SYVÅRSSØERNE. Foranderligt landskab – forunderlig natur”. Bogen beskriver historien bag de storslåede landskaber på Randbøl Hede og omkring Syvårssøerne i Frederikshåb Plantage. Fortællingen ledsages af et udvalg af de mange akvareller, tegninger og malerier. Bogen kan købes ved ferniseringen og efterfølgende gennem landets boghandlere.

Kunstværkerne er skabt af en kreds af naturtegnere fra kunstnergruppen Danske kunstnere for natur og miljø, DANE. Kunstnerne har besøgt Randbøl Hede og Syvårssøerne i Frederikshåb Plantage af flere omgange fra september 2017 frem til foråret 2019. Udstillingen viser et udvalg af billederne, der hver for sig og i sammenhæng beskriver det storslåede landskab og den særprægede natur.

 

-        Kunstværkerne afspejler en dyb fascination for hedelandskabets uendelighed og særlige stemning krydret med en stor kærlighed til naturens mangfoldighed. Motiverne skildrer alt fra viddernes storhed til små insekters detaljerigdom. Kort sagt en nutidig og flot billedfortælling om et stykke forunderlig dansk natur. Udstillingen giver den besøgende en endnu rigere oplevelse af hedelandskabet efterfølgende, siger chefkonsulent Gert Hougaard Rasmussen fra Naturstyrelsen Trekantsområdet.

 

Udstillingen vises på Naturrum Kirstinelyst, Frederikshåbvej 41, 7183 og er åben i perioden 31. august til 14. september - dagligt kl. 8 – 20.

 

Yderligere information:

Chefkonsulent Gert Hougaard Rasmussen, Naturstyrelsen Trekantsområdet, tlf. +45 25408585, e-mail: Obfuscated Email

 • Ulf Løbner - Randbøl Hede

  Ulf Løbner Olesen - Randbøl Hede

 • Jens Frimer Andersen - Stoltenbjerg

  Jens Frimer Andersen - Stoltenbjerg

 • Ole Runge - Natravn

  Ole Runge - Natravn

 • Trine Theut - Stor Regnspove

  Trine Theut - Stor Regnspove