Nye friluftstilbud ved Skodsborg Station

06-08-2019

Torsdag den 15. august kl. 10.30-12 bliver en ny skovlegeplads, motionsbane og rekreativ plads ved Skodsborg Station indviet med aktiviteter for børn og motionister.

Se programmet nederst på denne side.

En unik skovlegeplads, en udforende motionsbane og en rekreativ plads er anlagt lige op ad Skodsborg Station, og nu skal det hele indvies. Det er nemt at komme hertil med kystbanetoget og med bus eller parkere med skovbørnehavebusser og bil tæt på det hele. Torsdag den 15. august bliver de mange nye tilbud indviet af borgmester Jens Ive og de øvrige parter bag projektet, der er blevet til i et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Rudersdal Kommune, Kurhotel Skodsborg, Banedanmark og DSB.

Vækket af sin tornerosesøvn
Skodsborg gemmer på en historie om et livligt kultur- og friluftsliv for længe siden. Allerede i 1870ér var stedet kendt af københavnere, som tog på udflugt med sunddamper til skoven, til stranden, til dansesteder, spisesteder og på kurhotel.  Med de nye tilbud vil stedet blive vækket af sin tornerosesøvn og igen blive fyldt med forventningsfulde skovgæster.

Den rekreative stationsplads  var tidligere blot en parkeringsplads. Efter pladsen er blevet lukket for biler og renoveret, vil der komme liv på stedet igen både på hverdage og i weekender. Her starter skovturen for skoleklasser, børnehaver, børnefamilier og vandreklubber. Her kan opvarmningen til løbeturen foregå og hér kan kulturliv igen blomstre.

Skovlegepladsen Kronhjorten er unik, fordi den er designet over historien om kongernes hektiske og imponerende parforcejagter i skoven. De største børn vil finde fysisk udfordring i et større klatreværk af jagthunde, heste, jægere, kong Chr. V og en segnet kronhjort og opleve formidling om de enevældige kongers parforcejagter. Den dag i dag præges skoven af sporene parforcejagterne med lange lige jagtveje, Eremitageslottet, de store hjorteflokke m.m. I 2015 blev sporene efter Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland udnævnt til UNESCO verdensarv. De mindste børn inviteres til at lege i et univers, som kobler naturen med Skodsborg Stations historie. Her kan der bl.a. leges på et lille lokomotiv med mange vogne og man kan gemme sig i huler til "Stationsrotter" og "Skovmus" m.m.

Motionsbanen har fået navnet Skodsborg Fitness Track, og her kan man prøve kræfter med 25 forhindringer, der er fysisk krævende og er målrettet unge og voksne motionister. Kurhotel Skodsborg har finansieret motionsbanen.

Program:

Kl. 10:30-10:45: Arrangementet starter på den ny forplads på Skodsborg Stationsplads (A), hvor borgmester Jens Ive og skovrider Kim Søderlund byder velkommen

Kl. 11:00: Indvielse af legepladsen (B) med musik og ceremoni. Børnene indtager legepladsen og får forfriskninger.

Kl. 11:30: Indvielse af Skodsborg Fitness Track (C) for motionister. Fitnessinstruktører Casper Gammelmark, Rikke Hørlykke, Thomas Rhode og Henrik Andersen m.fl. fra Kurhotel Skodsborg vil sammen med de fremmødte motionister prøve kræfter med forhindringerne til indvielsen.

Parkering er muligt på p.plads på Køromvej. 

 

Yderligere oplysninger:

Projektleder Stella Blichfeldt, Naturstyrelsen, tlf 23730260, e-mail: Obfuscated Email