Gyttegård er kommet i form til 2019

13-02-2019

Gyttegård har holdt sit nytårsfortsæt

Oversigtsbillede

Naturen kræver pleje

Heden og indlandsklitterne i Gyttegård er naturtyper, som kræver pleje. Før i tiden skete dette blandt andet ved græsning på heden og sandfygning fra vindbrud i indlandsklitterne. I dag bliver der ikke græsset i samme omfang på hederne, og den manglende græsning gør, at hederne gror til, hvormed sandfygningen også bliver begrænset.

Hen over vinteren er der blevet fjernet fyrtræer og birk, og en skråning er blevet harvet, så sandet atter er blevet blotlagt. Dette vil skabe sandfygning, og netop sådan en dynamik er med til at skabe gode levevilkår for hedens flora.

Sundhedsstien i Gyttegård

I Gyttegård er der flere vandreruter, som går gennem hedearealet og ind i plantagen. Heriblandt er den såkaldte Sundhedssti. Stien er 3 kilometer lang, og på ruten er der 11 udfordringer, som skal være med til at få pulsen op. Udfordringerne på Sundhedsstien kan tages op af folk i alle aldre, og er udformet af studerende fra UC Syddanmark.

Så vil du også komme i form til 2019 som Gyttegård, så tag familie og venner med på en tur på Sundhedsstien, og oplev hedens åbne vider og plantagens stilhed samtidig med, at pulsen kommer op.