Naturstyrelsen lægger gerne areal til grøn bølge
04-02-2019Naturstyrelsen forvalter en stor del af det areal, der er i spil, hvis der skal etableres en sammenhængende naturpræget forbindelse tværs over Bornholm. Styrelsen er klar til at lægge jord til en realisering af projektet.
Vandrere i Almindingen, et af de arealer, der er i spil i planerne om Bornholms Grønne Bølge. Foto: Georg Ask Marker.
Bornholms Grønne Bølge – en sammenhængende forbindelse gennem naturen fra Hammerknuden i nord til Nexø og Dueodde i syd – er et skridt nærmere med dagens udmelding fra Nordea-fonden om økonomisk støtte til et etårigt forprojekt, der skal hjælpe med at gøre idéen til virkelighed.
Naturstyrelsen er partner i projektet og forvalter både Hammerknuden, Hammersholm, Slotslyngen, Borrelyngen, Øster Borregaards Skov, Rø Plantage og Almindingen. I alt ca. 3.600 hektar skov og anden natur, der kan udgøre vigtige trædesten i realiseringen af Bornholms Grønne Bølge.
”Når statens bornholmske naturarealer som her kan bidrage til at flere får fantastiske naturoplevelser, og at Bornholm bliver mere attraktiv som bopæl og turistmål, er det oplagt for os at være partner i projektet Bornholms Grønne Bølge,” siger skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen Bornholm.
Nordea-fonden har doneret 622.000 kroner til det etårige forprojekt som er forankret i Bornholms Regionskommune.
Læs mere hos Nordea-fonden
Læs mere hos Bornholms Regionskommune