Kom med på tur om planerne for de urørte skove

17-01-2019

Det sker i fire udvalgte skove

Naturstyrelsen Nordsjælland indbyder til 4 ekskursioner i nogle af de skove i Nordsjælland, der er udpeget til biodiversitetsformål.

På turene vil Styrelsen fortælle om de ændringer, der vil ske, når syv udpegede skovområder i Nordsjælland overgår til urørt skov eller anden biodiversitetsskov. Vi vil blandt andet komme ind på, hvordan overgangsperioden er tilrettelagt, indtil områderne overgår til urørt skov i hhv. 2026 for løvskov og 2066 for nåleskovsområder. De tre store områder er Tisvilde Hegn, Gribskov og Hellebæk/Teglstrup Hegn. Den fjerde tur går til Nejede Vesterskov.

Formålet med ekskursionerne er at informere om, hvordan områderne forvaltes i overgangsperioden og på langt sigt. Men målet er også at høre dine synspunkter og diskutere fremtidens skove. I løbet af 2019 skal der laves forvaltningsplaner for hvert udpeget område, som går mere i detaljer med, hvad der skal ske fremover.

Det relativt lange tidsperspektiv og de mange retningslinjer kan gøre det svært at overskue, hvad der skal ske, og hvad det kommer til at betyde for den enkelte skov. Det er vores håb, at disse ekskursioner kan være med til at gøre det lidt mere klart, så vi får synspunkter og relevante oplysninger med hjem til det fortsatte arbejde med planerne.

Mød endelig op og giv dit besyv med.

Folder om Biodiveritetsskov:
Læsevenlig udgave
Printvenlig udgave

Flere af ekskursionerne dækker i princippet planer for flere skove

Lørdag d. 2. februar kl. 10.30-12.30: Hellebæk skov og Teglstrup Hegn (Gurre Vang og Horserød Hegn)
Mødested: Hammermøllen, Bøssemagergade 21, Hellebæk

Lørdag d. 2. februar kl. 13.30-15.30: Gribskov Mødested: Skovridergården Ostrupgård, Gillelejevej 2B, 3230 Græsted

Lørdag d. 9. februar kl. 10.30-12.30: Nejede Vesterskov (Store Dyrehave)
Mødested: Ravnsbjergvej 18, Alsønderup, 3400 Hillerød

Lørdag d. 9. februar kl. 13.30-15.30: Tisvilde Hegn (Arresødal skov)
Mødested: P-plads ved Asserbo Slotsruin, Bisp Absalonsvej 28, 3300 Frederiksværk