Årets Nationalpark Thy Sommerlejr er lige nu i fuld gang

03-07-2019

For syvende år i træk afholdes Nationalpark Thy Sommerlejr for studerende, der ønsker at prøve kræfter med praktisk naturgenopretning og -pleje

Gruppefotos af deltagerne på årets Nationalpark Thy Sommerlejr.

Søndag ankom 15 studerende fra forskellige videregående uddannelser til Thy for at deltage i årets Nationalpark Thy Sommerlejr. Sommerlejren har indtil videre budt på et naturgenopretningsprojekt i form af lysstilling af en skovmose i Tved Plantage og to dage med praktisk naturpleje i form af rydning af birkeopvækst på et overdrevsareal og nåletræopvækst på klitheden.

Torsdag og fredag bliver opgaven høslæt på en eng i Tved Plantage for at få flere blomsterplanter. Derudover skal de studerende på en ekskursion i Vilsbøl Plantage for at høre om de tiltag, Naturstyrelsen Thy har lavet for at genskabe den naturlige hydrologi i området. Lørdag siger de studerende farvel til Nationalparken og tager hjem til en velfortjent sommerferie.

De studerende har alle en naturforvaltningsmæssig baggrund, men ønsker at opnå flere erfaringer med naturpleje i praksis.

Vi er glade for at være med til at styrke de studerenes kompetencer og viden om praktisk naturgenopretning og -naturpleje. Det at man med egen krop erfarer, hvad der skal til for at gennemføre et naturplejeprojekt kan de studerende anvende i deres videre karriere, hvad enten de kommer til at skulle planlægge naturplejeprojekter, organisere frivillige grupper til høslæt eller noget helt tredje. Desuden er vi rigtigt glade for at komme i dialog med de studerende omkring kompleksitet i naturforvaltningen,

fortæller forstfuldmægtig Morten Brown Stummann fra Naturstyrelsen Thy.

Sommerlejren er et samarbejde mellem Nationalpark Thy, Naturstyrelsen Thy og Thisted Kommune. Foruden det faglige indhold byder ugen også på socialt samvær på tværs af landsdele, masser af motion med blandt andet lange cykelture, samt muligheden for at opleve områdets fantastiske natur og kultur.

Naturstyrelsen Thy takker de studerende og vores samarbejdspartnere for indsatsen.

 

Kontakt

Morten Brown Stummann

Forstfuldmægtig