Nyt stort bålshelter ved Esrum Sø

25-05-2019

Lørdag d. 1. juni kl. 11:00 inviterer Esrum Borgerforening til indvielse af et nyt stort Bålshelter ved Blå Port, i den nordlige ende af Gribskov ved Esrum Sø. Alle interesserede er velkomne.

I Bålshelteret er der  ca. 30 sovepladser, og der er mulighed for at sidde på bænke, rundt om ildstedet midt i shelteret, mens man nyder udsigten over Esrum Sø.
Shelteret ligger på en lille bakke, omkranset af træer, med køer i baghaven. For foden af bakken, er der  en lille sandstrand, hvorfra det er mulig at bade i Esrum Sø.

 

Foto: Der er plads til 20 - 30 sovende. Der bliver bygget en grill midt i bålshelteret. Indtil den er hærdet af klar til brug midt i juli, vil der være et brugbart bålfad til at grille maden.

Partnerskab

Der er tale om et partnerskab mellem Esrum Borgerforening og Naturstyrelsen Nordsjælland.

Esrum Borgerforening har finansieret og opført bålshelteret, mens Naturstyrelsen Nordsjælland lægger areal til og etablerer grillsteder m.m.

Bålshelteret er skabt med inddragelse af flere fra lokalsamfundet, herunder Esrums borgere, lokale foreninger, lokale banker, fonde

Esrum Borgerforening har skaffet financieringen med støtte fra Friluftsrådet, LOA fonden, Nordea fonden og Peregrinus   

Firmaet BÅLBYG har i rekordfart opført shelteret.

 

Esrum Borgerforening fører løbende tilsyn med området og har en årlig arbejdsdag på stedet, hvor shelter og omgivelser pudses af. Borgerforeningen kan booke shelteret forud og den lokale skole kan bruge det på faste tider til udeskoleaktiviteter. I den øvrige tid kan bålshelteret bruges af offentligheden.

Shelteret skal bookes forud på udinaturen.dk
Der åbnes først for bookning efter indvielsen d. 1. juni.

 

Stor interesse

Allerede før byggeriet var helt færdigt, har de første vandrere tilbragt natten der, den lokale roklub og flere andre lokale foreninger har spurgt til hvornår det kan tages i brug.

Så allerede nu er interessen for at komme ud og overnatte i skoven og få en morgendukkert i søen stor.

  •          Op til 30 sovepladser
  •          1 bålstade under tag og 1 udendørs bålstade
  •          1 primitivt komposttoilet
  •          Ca. 60m til Esrum Sø
  •          Sponsorer Friluftrådet, LOA fonden, Nordea fonden og Peregrinus
  •          Entreprenør. BÅLBYG
  •          Bygherre: Esrum Borgerforening
  •          Bookes gennem udinaturen.dk efter d. 1. juni 2019