Informationsmøde om Bike-park og MTB-sporforløb i Gåsebjerg Sand, Svanninge Bakker og Sollerup Skov. Mandag d. 9/12 kl. 19.00

09-12-2019

Kom til informationsmøde omkring nyt mountainbikeprojekt i Svanninge Bakker, Sollerup Skov og Gåsebjerg Sand. Der vil være oplæg fra Geopark det Sydfynske Øhav og Naturstyrelsen omkring projektet og derefter tid til spørgsmål. Bagefter vil der være opsamling med evt. fremtidige sporbyggere.

Gul rute i Svanninge Bakker. Kristoffer Nielsen.

Svanninge Bakker er et af Naturstyrelsens mest besøgte arealer på Fyn på grund af det kuperede landskab, spændende kulturhistorie og unikke natur. For at imødekomme den stigende efterspørgsel inden for MTB, men samtidig tage hensyn til områdets naturværdier og andre brugere, har Naturstyrelsen, med input fra vores brugerråd lavet en helhedsplan for stiforløb i Svanninge Bakker. 

Ved at forbedre sporene og sikre sammenhængen gør vi det lettere for mountainbikere at orientere sig i området og sjovere med flere spor. Samtidig er det er også en måde at begrænse de konflikter der opstår imellem forskellige brugergrupper, da vi sikrer færre overlap i mellem vandreruter og rideruter, men også at vi tilskynder mountainbikere til kun at køre på de dertil anrettede mtb-spor.

Bag projektet står Naturstyrelsen, Geopark Det Sydfynske Øhav (tidligere Naturturisme I/S), Faaborg Ski- og Motionsklub og Faaborg-Midtfyn Kommune. 

Mødet foregår hos Naturstyrelsen på Sollerupvej 24, 5600 Faaborg